ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 29 Ekim 2013 Salı 14:53

İngiltere'de İslami bono piyasaya çıkıyor


İngiltere, 'İslami Bono'nun piyasalarda işlem göreceği ilk Batılı ülke olacak. Londra Borsası'nda ise İslami kaidelere uygun yeni bir 'İslami indeks' oluşturulacak.

Başbakan David Cameron, bugün Londra'da başlayan 9. Dünya İslami Ekonomik Forum'unda yaptığı konuşmada, İngiltere'nin İslami bononun işlem göreceği ilk 'Müslüman olmayan ülke' olduğunu açıkladı.

Cameron 'Selamun Aleyküm' diye başladığı konuşmasında ayrıca, Londra borsasında yeni bir 'İslam İndeks' oluşturmak için plan yaptıkları müjdesini verdi. Bu yeni uygulamalarla İngiltere, daha çok Müslüman yatırımcıyı ülkeye çekmeyi amaçlıyor.

İslami finansın İngiltere ekonomisi için iyi bir fırsat olduğunu belirten Cameron, son 7 yıl içinde İslami yatırımların yüzde 150 arttığına ve gelecek yıl 1,3 trilyon Sterlin yatırım beklediklerine dikkat çekti.

Cameron, "Londra'nın sadece İslami finansın Batı'daki en büyük başkenti olmasını istemiyorum. Londra'nın Dubai ile birlikte 'dünyanın' en büyük İslami finans merkezi olmasını arzu ediyorum." ifadelerine yer verdi. Bazı ülkelerin dünyadaki değişimi görmezden gelerek içine kapandığı yorumunda bulunan İngiliz lider, "Fakat İngiltere böyle bir hataya düşmeyecek." diye devam etti.

İngiltere Hazine Bakanlığı'nın, gelecek yıl 200 milyon sterlin değerinde 'sukuk' adı verilen İslami bonoları piyasaya sürmesi bekleniyor. İslami kaidelere göre işlem görecek bonoların, faiz kazancı yerine menkul kıymetlerden sabit bir getirisi olacak.

'Değişen Dünya, Yeni İlişkiler' temasıyla düzenlenen 9. Dünya İslam Ekonomi Forumu forum, ilk kez İslam dünyası dışındaki bir ülkede gerçekleştiriliyor. Üç gün sürecek forumda Türkiye'yi, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan temsil ediyor.

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER