ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 15 Mayıs 2013 Çarşamba 13:07

IMF borcunun bitmesi ne demek?

IMF borcunun bitmesi ne demek?

Dün Türkiye için tarihi bir gündü. IMF'ye olan borcumuz bitti. Peki bu ne anlama geliyor? Sadece borç bitti demek değil elbet... Ekonomist Süleyman Yaşar analiz etti.


Türkiye dün ekonomik anlamda tarihi bir gün yaşadı. Türkiye'nin 52 yıllık esareti dün resmen sona erdi. Türkiye artık borç alan değil veren konumuna yükseldi. Dün Bakan Ali Babacan'ın gerçekleştirdiği işlemlerle Türkiye’nin IMF’ye olan borcu sıfırlandı.

Peki bu anlama geliyor? Sabah gazetesi ekonomi yazarı Süleyman Yaşar, IMF’ye olan borcun bitmesinin ne anlama geldiğini canlı yayında açıkladı.

BORÇ BİTMEDİ DİYENLER BORÇLARINI VATANDAŞIN ÜZERİNE YIKMAK İSTİYOR

Sosyal medyadaki ‘IMF’ye olan borcumuz bitti ama özel sektörün borcumuz bitmedi aksine kat be kat arttı’ iddialarına da cevap veren Süleyman Yaşar, "Bu tamamen bir dolandırıcılıktır. Türkiye’nin IMF’den borç almasını ve İstanbul sermayesine vermesini isteyen takım bunları söylüyor. Amaçları da kendi borçlarını vatandaşın üzerine yıkmak" dedi.

TÜRKİYE IMF VESAYETİNDEN KURTULDU

IMF’nin verdiği borcun ucuz olduğunu savunup alınması gerektiğini savunanlar olduğunu da kaydeden Yaşar, "Peki sen her ucuz bulduğun yemeği yiyor musun? Bu tamamen sahtekarlıktır. Bu insanlar yaşadıkları topraklara ihanet eden insanlardır. "IMF borcu ödendi de ne oldu?" diyenler var. IMF borcunu bitirdik ve Türkiye IMF vesayetinden kurtuldu. Türkiye bütçesi IMF vesayetinden kurtuldu. Devletin borcu düşmüş, bütçe açığı neredeyse sıfıra gelmiş. Daha ne olsun" diye konuştu.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER