ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 13 Kasım 2014 Perşembe 10:24

IKBY Petrol Arama ve Üretme Şirketi kuruyor

IKBY Petrol Arama ve Üretme Şirketi kuruyor

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi, "Petrol Arama ve Üretme Şirketi" kuracak. Şirket, petrol arama, üretme, işletme ve diğer gerekli planlamaları yapacak


Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) "Petrol Arama ve Üretme Şirketi" kuracağı bildirildi. 

Hükümetin resmi sitesinde yayımlanan açıklamaya göre söz konusu şirket, Kürt bölgesinin politikasına uygun olarak petrol arama, üretme, işletme ve diğer gerekli planlamaları yapacak. Şirketin kurulumu için "Petrol Arama ve Üretme Şirketi Kürdistan Yasa Tasarısı" Bakanlar Kurulunda kabul edilerek, Parlamentoya gönderildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani, bir daha hiç kimsenin bütçe ve maaşlarını kesemeyeceği bir mekanizma kurmak istediklerini belirtti.

Barzani, merkezi Irak hükümetiyle petrol ihracı konusunda yaşadıkları soruna ilişkin, "Kürdistan bölgesi, hiçbir şekilde ihraç ettiği petrolün kontrolünü Irak Milli Petrol Şirketi'nin (SOMO) kontrolüne vermeyecektir. Ancak petrol gönderimi ve satışının bütün aşamalarını, şeffaf bir şekilde SOMO ile paylaşmaya açığız. Irak hükümetiyle diyalog kapılarını kapatmayacağız. Bu konuda Birleşmiş Milletler ve ABD de sürekli devrede" değerlendirmesinde bulundu. 

 

Kaynak: Sabah

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER