ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 15 Ekim 2014 Çarşamba 14:18

Her şey enerji ve ısı tasarrufu için

Her şey enerji ve ısı tasarrufu için

Türkiye’de enerji ve ısı tasarrufu bilincini artırmak için kamu yararına etkinlik göstermek amacıyla kurulan Enerji ve Isı Tasarrufu Derneği (ETADER) faaliyetlerine başladı.


ETADER’in başkanlığına İsta Enerji Hizmetleri Genel Müdürü Zafer Yavuztürk seçildi.

Türkiye’de enerji ve ısı tasarrufu bilincini artırmak için kamu yararına etkinlik göstermek amacıyla kurulan (ETADER)faaliyetlerine başladı. ETADER’in ilk başkanı ista Enerji Hizmetleri Genel Müdürü Zafer Yavuztürk oldu.

Yavuztürk, dernek ve faaliyetleri hakkında şunları söyledi: “Biz ETADER kurucularını bir enerji ve ısı tasarrufu derneği kurmaya teşvik eden neden hiç de karmaşık değil. Dünyamızın kaynakları tükeniyor. Bu yadsınamaz bir gerçek. Araştırmalara göre, Türkiye’nin enerji yoğunluğu OECD ülkeleri ortalamasının iki katı. Yani bir dolarlık mal veya hizmet üretmek için Türkiye’de OECD ülkelerinde kullanılan enerji miktarının iki katı enerji kullanılıyor. ABD’de 1970’li yıllarda alınan tasarruf tedbirleri ve enerji teknolojilerindeki gelişmeler sayesinde ülkede enerji yoğunluğunun düzenli olarak düştüğü ve enerji verimliliğinin de devamlı olarak arttığı belirlenmiş. Türkiye’nin enerji tasarruf potansiyelinin yüzde 30 olduğu belirtiliyor. Dolayısıyla ABD örneğinde de görüldüğü gibi en büyük enerji kaynağı tasarruftur. Üstelik bu kaynak sürekli ve çevre dostudur. Bu nedenle Türkiye’nin ve bizlerin çocuklarının geleceğini güvenle kurabilmek için enerji ve ısı tasarrufu yapmaktan başka bir çaremiz yok.”

KAYNAK:
İHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER