ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 12 Kasım 2014 Çarşamba 12:47

Hayali olanlar bile arıyor

Hayali olanlar bile arıyor

Muğla’nın Marmaris ilçesinde yabancı bir firmanın Türkiye Temsilciliği tarafından satışa çıkarılan milyon dolar değerindeki lüks yatlar yeni sahiplerini bekliyor.


Yat limanını süsleyen lüks yatların içinde en pahalısı ismi açıklanmayan İngiliz bir kadına ait 2.7 milyon Euro fiyatı ile “Angel Off Joy“ isimli lüks yat. Vitrine çıkan lüks yatlar yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oldu.

Türkiye’nin gözde turizm merkezi Marmaris, bu kez satışa çıkarılan milyon dolarlık yatlarla konuşulmaya başlandı. Dünyanın sayılı zenginlerinin mega yatları ile ziyaret ettiği eşsiz güzellikteki koylara sahip Marmaris, yurt içi ve yurt dışında faaliyet gösteren yat satış ve kiralama firmalarının da ilgisini çekmeye başladı. Marmaris Belediyesi Yat Limanı’na demirli bulunan boyları 15 ile 35 metre arasında değişen 20’den fazla satılık yat yabancı bir yat firmasının Türkiye temsilciliği tarafından satışa sunuldu. Lüks yatların fiyatları, 200 bin ile 2.7 milyon Euro arasında değişiyor.

VİTRİNİN EN PAHALI YATI “ANGEL OFF JOY”

“Angel Off Joy” isimli motor yat 2.7 milyon Euro fiyatı ile galerinin en pahalı motor yatı konumunda. İsmi açıklanmayan İngiliz bir kadına ait olduğu belirtilen süper lüks yat 2006 yılında Antalya’da, Türk -Hollanda firması işbirliğiyle imal edildi. 2006 yılında Fransa’nın Caen kentinde düzenlenen yat fuarında en iyi dizayn ödülünün sahibi olan 33 metre uzunluğundaki Angel Off Joy, her türlü lüks konforu içinde barındırıyor.

MARMARİS’İN YAT LİMANI VİTRİN GİBİ

Yat firmasının Türkiye Temsilcisi Gökhan Güleş, Marmaris’in Yat limanının çok güzel olduğunu bundan dolayı yatların çoğunluğunu burada satışa çıkardıklarını söyledi. Yat ve teknelerin dünyaca ünlü markalar olduğunu ifade eden Güleş, yatlara yerli ve yabancı müşterilerin ilgi gösterdiğini ancak henüz satılan bir tekne veya yat olmadığını kaydetti. Marmaris’in dünyanın en güzel Yat limanı ve marinalarına sahip olduğuna dikkat çeken Güleş, boat show fuarının burada gerçekleştirilmesi durumunda bölgenin önemli bir yat pazarlama potansiyeline ulaşacağına dikkat çekti.

“HAYAL EDENLER BİLE TELEFONLA ARIYOR”

Gökhan Güleş, satışa çıkarılan yatlar için her gün yüzlerce kişinin aradığını ancak çoğunluğunun alıcı olmadığını, fiyatını öğrenmek için telefon açtığını kaydetti. Arayan kişilerle bir çok kez ilginç diyaloglar yaşadığını ifade eden Güleş, yaşanan ilginç konuşmaları şu sözlerle anlattı:”Müşteri arayıp limanda bir yat gördüğünü fiyatının ne olduğunu soruyor. Yatın ismini sorduğumda yatlara asılan İngilizce satılık ’For Sale’ yazısını söyleyenler bile var. Bu şekilde bilinçsizce telefonlar yüzünden işimizi yapamaz hale geldik.”











KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER