ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 14 Ocak 2014 Salı 11:26

Halkbank operasyonları yargıya taşıyacak

Halkbank operasyonları yargıya taşıyacak

17 Aralık operasyonu ve sonrasında yaşanan olaylarda ekonomik kayıp veren Halkbank yargıya gidiyor.


17 Aralık'ta başlatılan operasyonda hedef tahtasına oturtulan Halkbank, yıpratma kampanyalarına 'dur' demek için harekete geçti.

Sabah gazeetsinin haberine göre, bankadan Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada "Bankamız tüm iş ve işlemlerinde ulusal ve uluslararası düzenlemelere her zaman tam olarak uymuştur. Paydaş, iş ortağı ve mevduat sahiplerinin haklarının korunması için tüm tedbirleri aldık. Tüm iş ve işlemlerimiz otoriteler tarafından düzenli olarak denetleniyor" denildi.

Açıklamada soruşturmanın bankanın faaliyetleriyle ilgisi olmadığı bilgisine de yer verildi. Buna rağmen bankayla ilgili haksız haber ve yorumların yapılmaya devam ettiği ifade edildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Halkbank'ın yurtiçi ve yurtdışında itibarını ve değerini olumsuz etkileyebilecek kasıtlı, hatalı, yanlış, eksik, yanıltıcı, haksız haber ve yorumlar mevzuata göre suç teşkil ediyor. Bu çerçevede bu tür haber ve yorumlara kaynaklık edenler, bunları yapan ve yayanlar hakkında, Bankacılık Kanunu başta olmak üzere yasaların verdiği tüm hakları kullanacağımız hususundaki kararlılığımızı kamuoyunun bilgisine sunarız." 

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER