ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 16 Aralık 2014 Salı 12:17

Haksız rekabeti önlemeye yönelik aktif rol oynayacağız

Haksız rekabeti önlemeye yönelik aktif rol oynayacağız

Ekonomi Bakanı Zeybekci, "Yerli üreticimizi rahatsız eden ürünlerle ilgili gerek anti damping soruşturmalarla gerekse diğer tedbirlerimizle haksız rekabeti önlemeye yönelik aktif rol oynayacağız" dedi.


Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Önümüzdeki dönemde başka ülkelerin haksız rekabet sağlayıcı destekleri ile Türkiye'deki sanayicimizi, yerli üreticimizi rahatsız eden ürünlerle ilgili gerek anti damping soruşturmalarımızla gerekse diğer tedbirlerimizle haksız rekabeti önlemeye yönelik aktif rol oynayacağız" dedi.

Zeybekci, Ekonomi Bakanlığında düzenlenen İhracata Dönük Üretim Stratejisi Değerlendirme Kurulu Toplantısı'nda, 2008 yılında başlayan küresel ekonomik krizin henüz tam olarak geçmediğini belirterek, gerekli tedbirler alınmadığı sürece bunun yeniden etkisini gösterebileceğini  söyledi.

Türkiye ekonomisinin 2014 yılını son derece başarılı geçirdiğini anlatan Zeybekci, yaşanan bir çok olumsuz gelişmeye rağmen yıl sonunda ihracatın yüzde 5 artacağını öngördüklerini bildirdi.

Türkiye'nin yüzde 3,3 büyümesi başarı

Bu dönemde yüzde 3,3 büyümenin başarı olduğunu vurgulayan Zeybekci, Türkiye bu büyümeyi sağlarken, ihracatın ithalatı karşılama oranında da yüzde 66'lar seviyesine kadar bir iyileşme yaşandığını kaydetti. 

Zeybekci, 2013 yılına kıyasla Türkiye'nin cari açığını da yüzde 37 daralttığını belirtti.

Önümüzdeki döneme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Zeybekci, "Önümüzdeki dönemde başka ülkelerin haksız rekabet sağlayıcı destekleri ile Türkiye'deki sanayicimizi, yerli üreticimizi rahatsız eden ürünlerle ilgili gerek anti damping soruşturmalarımızla gerekse diğer tedbirlerimizle haksız rekabeti önlemeye yönelik aktif rol oynayacağız" dedi.  

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER