ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 17 Ocak 2014 Cuma 08:16

Güven zirve yaptı

Güven zirve yaptı

Türkiye'de yatırımcının güveni zirve yaptı Kazlıçeşme’den 4.2 milyar çıktı.


17 Aralık operasyonu sonrası başlayan karalama kampanyasına rağmen yatırımcının Türk ekonomisine güveni dün yapılan bir ihaleyle zirve yaptı. Emlak Konut GYO’nun Kazlıçeşme arazisi 4 milyar 240 milyonluk rekor fiyata satıldı.
Yatırımcının güveni zirve yaptı Kazlıçeşme’den 4.2 milyar çıktı.

Star gazetesinin haberine göre, önce Gezi Parkı, ardından seçim ayarlı operasyonla başlayan Türkiye ekonomisini karalama çalışmalarına rağmen yatırımcıların Türk ekonomise güveni, dün yapılan bir ihaleyle bir kez daha tescillendi. Emlak Konut GYO, portföyünde önemli bir yere sahip olan Zeytinburnu Kazlıçeşme’deki 111 bin 262 metrekare yüzölçümüne sahip arazi, dün gerçekleştirilen ikinci ihalede rekor bir rakama satıldı. 8 firmanın ortaklıklarla yarıştığı ihalede 4 milyar 240 milyon TL ile en yüksek teklifi Özak GYO-Yenigün-Delta İnşaat İş Ortaklığı verdi.

İLK İHALEDE 1.8 MİLYAR

İhaleyi alan ortaklık, şirket payı olarak Emlak Konut GYO’ya yüzde 37 oranına tekabül eden 1 milyar 568 milyon 800 bin lira verecek. Firmaların 3 kere sözlü artırımda bulunduğu dünkü ihalede Artaş İnşaat- EPP ortaklığı 4 milyar 1 milyon lira, Aşçıoğlu İnşaat- Nokta Yatırım Ortaklığı 3 milyar 786 milyon lira, Özak-Yenigün-Delta 4 milyar TL, 3S Kale- Zilal İnşaat-Gül Yapı-Gül İnşaat-Gül Proje- Gül Turizm-Demir İnşaat- Liv Yapı ortaklığı da 3 milyar 745 milyon lira teklif verdi. Ardından yazılı tuıra geçildi ve en yüksek teklif 4 milyar 240 milyon lira ile Özak-Yenigün-Delta ortaklığından geldi. Emlak GYO tarafından yapılan değerlendirmede araziye daha önce 637 bin TL’lik değer biçilmişti. Emlak Konut GYO’nun satışa çıkardığı arsasının ihalesinde ilk oturum ise 24 Aralık’ta yapılmıştı. 8 teklifin geldiği ilk oturumda en yüksek teklifi ise Aşçıoğlu İnşaat- Nokta Yatırım ortaklığı 1.8 milyar lira ile vermişti. İlk ihalede Özak GYO-Yenigün İnşaat-Delta İnşaat İş Ortaklığı 500 milyon TL’lik satış toplam geliri ve 23 pay önermişti.

225 BİN METREKARELİK İNŞAAT ALANI VAR

Emlak Konut GYO tarafından Zeytinburnu Kazlıçeşme bölgesinde satılan arsa 111 bin 262 metrekare büyüklüğünde. Emsale esas inşaat alanı 225 bin 906 metrekare olan arsa 33 bin 602 metrekarelik turizm+ticaret alanı, 70 bin 950 metrekarelik ticaret+konut alanı, 2 bin 612 metrekarelik dini tesis alanı, 4 bin 96 metrekarelik eğitim tesis alanı parsellerinden oluşmakta. Belediye Meclisi tarafından onaylan ve 70 metre olarak belirlenen proje, İstanbul siluetine olumsuz bir etkisi olmayacak şekilde planlandı.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER