ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 20 Ağustos 2013 Salı 14:35

Gürdoğan: Muratlı Kapısı Cankurtaran Tüneli ile eşzamanlı bitirilip açılmalı


Ekonomi Bakanlığı ile Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği yetkililerinin katılımıyla Tiflis’te yapılan toplantıda, Sarp Sınır Kapısı'ndan Gürcistan, Rusya Federasyonu ve Türk Cumhuriyetleri'ne geçişlerde yaşanan sorunlar masaya yatırıldı.

Ekonomi Bakanlığı Müsteşarı Bülent Uğur Ecevit'in de katıldığı taplantıda, özellikle yaz aylarında turizm dönemi ile ihracatın aynı zamanda yoğunlaşmasının Sarp Sınır Kapısı'nda sıkıntılar meydana getirdiğine dikkat çekildi. Toplantıda, Gürcü yetkililerden, keyfi uygulamaların kaldırılmasını istediklerini belirten Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, sorunların çözümü için aciliyeti olan konular bulunduğunu belirtti.

Gürdoğan, "Sarp Sınır Kapısı’nın genişletilmesi ve askeriye tarafının gümrük alanı içine katılması gerekmekte. Bu konuda Bakanımız Hayati Yazıcı’nın talimatlarına rağmen işleyişin yavaş olması bizleri endişelendirmekte. Çalışmanın hızlandırarak gümrük alanınında gerçekleştirilecek istimlaklar ile hem TIR hem de yolcu geçişleri için Gürcü tarafına paralel genişlemelerin yapılması aciliyet arz etmekte." dedi.

Başkan Gürdoğan, Muratlı Kapısı'nın da Cankurtaran Tüneli ile eşzamanlı bitirilip hizmete açılması gerektiğini söyledi. Gürdoğan, Muratlı Kapısı'nın önemini anlatarak, "Batum şehrinin planlamasının özellikle turizm üzerine olmasından dolayı şehir içinden TIR geçişlerinde sorunlar yaşanmakta. Araçların beklemelerinden dolayı gıda ve sebze ürünleri zarar görmekte. Bu nedenden dolayı ihracatçılarımız ihracat yapmaya çekiniyor. Bu sıkıntının giderilmesi için Muratlı Sınır Kapısı ile Cankurtaran Tüneli, eşzamanlı olarak açılmalı. Cankurtaran Tüneli açıldığında Hopa’dan 20 dakikada kapıya varılabilmekte. Böylece TIR'lar Batum’un içinden değil arkasından geçecek ve şehir içi de rahatlayacak." diye konuştu. 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER