ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 29 Nisan 2013 Pazartesi 15:20

Gürcü şarabının Rusya’ya girişi başladı

Gürcü şarabının Rusyaya girişi başladı


 Rusya ve Gürcistan arasında 2008’de patlak veren savaşın ardından siyasi ve ekonomik ilişkilerde yumuşama dönemi başladı. Türkiye’den gelecek yaş meyve ve sebzenin Gürcistan üzerinden Rusya’ya girişine yeşil ışık yakan Moskova, bugün de Gürcü maden suyu ve şarabının Rusya’ya ihracatına resmen izin verdi.

Rusya Halk Sağlığı Dairesi Başkanı (Rospotrebnadzor) Genadi Onişenko, Gürcistan maden suyu ve şarabının Rusya’ya girişinde sağlık açısından bir engel bulunmadığına dair izin belgesini Federal Gümrük Servisi’ne gönderdiklerini söyledi.

Interfax’a açıklamada bulunan Onişenko, “Gürcüler bugünden itibaren maden suyu ve şaraplarını Rusya’ya gönderebilir. Sanırım lojistik çalışmaları tamamlıyorlar. Gümrük Servisi yetkilileri ile de konuyu müzakere ediyoruz.” dedi.

Gürcü ürünlerinin Azerbaycan ya da Novorosissk üzerinden Rusya’ya giriş yapması planlanıyor.

Gürcistan Başbakanı Bizdzina Ivanişvili de Rusya ile müzakere sürecinde batılı ülkelerin desteğini istedi. Tiflis’te gerçekleşen NATO seminerinde konuşan İvanişvili, “Rusya ile ilişkilere yeniden kurmaya hazır olduğumuzu ifade etmemiz, bunu tek başına yapacağımız anlamına gelmiyor.” dedi. İvanişvili Rusya ile ilişkilerin öncelikle ticari, ekonomik ve kültürel alanlarda geliştireceklerine dikkat çekti.
 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER