ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 03 Nisan 2013 Çarşamba 11:06

Gürcistan, Rusya pazarına geri dönüyor

Gürcistan, Rusya pazarına geri dönüyor


Rusya Federal Bitki Koruma ve Karantina Servisi (Rosselhoznadzor), Rusya ve Gürcistan tarım bakanlıkları arasında Gürcistan ürünlerin Rusya'ya girişinin önündeki engellerin kaldırıldığını açıkladı.

Rusya Federal Bitki Koruma ve Karantina Servisi (Rosselhoznadzor) Basın sekreteri Aleksey Alekseyenko, 2006 yılında kesilen ilişkilerin yeniden başlatılması konusunda iki tarafın anlaştığını ve geçmişte Rus pazarına girişi durdurulan bazı ürünlerin yeniden ülkeye girişi için gerekli belgelerin düzenlenmesi ve imzalanması konusunda karar birliğine varıldığını açıkladı.

Bu konudaki gerekli belgelerin henüz imzalanmadığının altını çizen Alekseyenko, “Bu gün ilk etabı gerçekleştirdik. Bu toplantı sadece iki heyet arasındaki tanışma günüydü. Ayrıca, Gürcistan’da yetişen ürünlerin güvenliğinin nasıl korunduğu konusunda da karşılıklı bilgi paylaşımı gerçekleştirildi.” şeklinde konuştu.

Zurab Çekuraşvili başkanlığındaki Gürcistan heyeti ile yaptıkları görüşmede, malların ne zaman Rusya pazarına gireceğiyle ilgili herhangi bir tarih verilmediğini ancak tüm işlemlerin sakin bir şekilde halledileceğini ifade eden Alekseyenko, “Rus uzmanların Gürcü işletmeleri kontrolü konusunda taraflar arasında bir şey yapılmadı. Onlar (Gürcüler) bize malların güvenliği konusunda garanti verdi.” dedi.

Gerçekleştirilen anlaşma çerçevesinde Gürcistan’dan, meyve, sebze, ceviz, fındık, bal ve diğer ürünlerin Rus pazarına akışının yeniden başlayacağı kaydedildi.

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER