ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 01 Haziran 2014 Pazar 12:08

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ihracat arttı

Güneydoğu Anadolu Bölgesinde ihracat arttı

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden ocak-mayıs döneminde, 3 milyar 858 milyon 434 bin dolarlık ihracat gerçekleştirildi.


Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden ocak-mayıs döneminde, 3 milyar 858 milyon 434 bin dolarlık ihracat gerçekleştirildiği bildirildi.

Güneydoğu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Koordinatör Başkanı Abdülkadir Çıkmaz, yaptığı yazılı açıklamada, 5 aylık ihracatın geçen yıla göre yüzde 2,5 arttığını belirtti.

Çıkmaz, şu bilgileri verdi:

"Ocak-mayıs ihracatımız, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,5 artarak, 3 milyar 858 milyon 434 bin dolar oldu. Aynı dönemde diğer ihracatçı birlikleri adına da 442 milyon 755 bin dolarlık ihracat kaydı alındı. Böylece birliğimiz ihracat kayıt işlem hacmi yüzde 6,8'lik artışla 4 milyar 301 milyon 190 bin dolara yükseldi. Bölge ihracatında Ortadoğu ülkeleri, yüzde 60,9'luk payla ilk sırada yer aldı. Ortadoğu ülkelerini yüzde 15,8'lik payla AB ülkeleri ve yüzde 9,1'lik payla Afrika ülkeleri izledi."

Bölgeden 179 ülkeye ihracat yapıldığını aktaran Çıkmaz, en çok ihracatın Irak, Suriye, Suudi Arabistan, ABD, İtalya, Libya, Almanya, İran, İngiltere ve Belçika'ya gerçekleştirildiğini, halı ve tekstil ürünlerinin en çok ihraç edilen ürünler olduğunu kaydetti.

- İhracatta Gaziantep ağırlığı

Çıkmaz, Gaziantep'in 2 milyar 779 milyon 382 bin dolar ihracatla Türkiye'nin en çok ihracat yapan altıncı şehri olduğuna dikkati çekerek, kentte halı, hububat-bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri, tekstil ile hammaddeleri, kimyevi maddelerle demir ve demir dışı metallerin ihracatta önde gelen sektörler olduğunu dile getirdi.
 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER