ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 17 Ocak 2014 Cuma 08:17

Gül'den istikrar çağrısı

Gülden istikrar çağrısı

Türkiye Müteahhitler Birliği'nin yeni genel merkez binasının açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, istikrar uyarısı yaptı.


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'nin son 10 yılda istikrar sayesinde köklü reformlar yapabildiğine dikkat çekerek, 'Türkiye'deki istikrarın, güvenin kıymetini bilmemiz gerekir' dedi. Gül, Türkiye Müteahhitler Birliğinin (TMB) yeni genel merkez binasının açılışını gerçekleştirdi. Gül, buradaki konuşmasında, yeni binanın Türk müteahhitlerinin sadece kaba işler yapan değil teknolojiyi kullanılabilir hale getiren yönünü de gösterdiğini ifade etti.

İNŞAAT SEKTÖRÜNE ÖVGÜ

Türk müteahhitlik sektörünün ülke ekonomisinin büyüklüğünü dışarıda gösteren sektörlerden biri olarak övünç kaynağı olduğunu ifade eden Gül, '260 milyar doların üzerinde dışarıda iş yapan bir Türk müteahhitlik sektörü, muhakkak ki gurur duyulacak bir sektördür. Vergi ödüyorsunuz, döviz getiriyorsunuz, istihdam yaratıyorsunuz ve bunların ötesinde Türkiye'nin itibarını dünyaya taşıyorsunuz' değerlendirmesinde bulundu.

SIKINTI ÇIKARMAYALIM

Gül, istikrarın olmadığı yerde bu tip övünç kaynaklarının ortaya çıkmayacağını kaydeden Gül, Türkiye'de son 10 yılda yapılan köklü reformların istikrar sayesinde gerçekleştiğini dile getirdi. İstikrarın kıymetini en iyi bilen kesimin de inşaat sektörü olduğunu vurgulayan Gül, çünkü olumsuzlukların birden bire satışların ve işlerin durması nedeniyle en erken bu kesimde hissedildiğini söyledi. Gül, şöyle devam etti: 'Hele hele dünyadaki kırılganlıklar devam ederken, hala Avrupa'nın toparlanmadığı bir dönem içerisinde dışarıdan gelen bu olumsuz dalgalara içeriden herhangi bir olumsuz dalga eklemememiz gerekir. Bizden kaynaklanan yeni bir ekonomik sıkıntı çıkmaması gerekir.

RAHAT BATIYORMUŞ GİBİ…

Aslında hiçbir sebep yok ama bazen birden bire sanki ihtiyaç varmış gibi, sanki rahat rahatsızlık ediyormuş gibi bu tip davranışlar maalesef oluyor. Düşünebiliyor musunuz, Türkiye'nin borçları yüzde 35'e, bütçe açığı yüzde 1,2'ye düşmüş, çok büyük projeler Türkiye'de ihale edilirken ve bunlara kaynak varken Türkiye'deki istikrarın, güvenin kıymetini bilmemiz gerekir.'

KAOS BİTSİN İSTİYORUZ

TMB Başkanı Sazak da sektör olarak ülkenin kaos ortamından hızla çıkmasını umut ettiklerini dile getildi. Sazak, 'Birlik olarak, hesap verebilir, rekabetçi ve şeffaf bir yatırım ortamı diliyoruz' dedi.

İş dünyasını demoralize etmeyelim

Cumhurbaşkanı Gül, Türk müteahhitlerin tarafından dünya çapında projelerin hayata geçirildiğine, dünyanın en büyük firmalarının Türk müteahhitlik sektörüyle yarışır hale geldiğine vurgu yaptı. Bu ortama herkesin dikkat göstermesi gerektiğini söyleyen Gül, 'İş dünyasını demoralize etmemek gerekir. Çünkü iş dünyasının moralli olması, alınabilecek riskleri alarak yoluna devam etmesi istihdam yaratmak, vergi ödemektir. Çünkü olumsuzluklar en önce sizi, inşaat sektörünü vuruyor' dedi.

(Hürriyet)

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER