ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Aralık 2012 Cuma 12:56

Filistinli Tamimi İstanbul turunda

Filistinli Tamimi İstanbul turunda

‘Hanzala Cesaret Ödülü’nü alan Filistinli cesur kız Ahed Tamimi, İstanbul boğazını tekneyle gezdi.


Başakşehir Belediyesi’nin davetlisi olarak İstanbul’a gelen ve ‘Filistinli cesur kız Ahed Tamimi, İstanbul boğazını tekneyle gezdi. Tamimi, denizi ilk defa gördüğünü söyleyerek kamerasıyla çekim yaptı.

Ahed Tamimi, ağabeyi İsrail askerleri tarafından gözaltına alınınca İsrail askerlerine kafa tutarak dünya gündemine oturmuştu. Yaptığı boğaz gezisinde kıyı şeridinde ki yalılara ve tarihi binalara hayran kaldığını dile getiren Tamimi, “İlk defa denizi görüyorum. İstanbul çok güzel bir şehir, burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Türkiye’de olmamı sağlayan herkese çok teşekkür ederim.” dedi.

Gezi sırasında basın mensuplarının sorularını cevaplayan Filistinli cesur kız, “Dağdaydık oyun oynuyorduk, tepeden İsrail askerlerinin ağabeyimi aldıklarını gördüm ve koşarak aşağı indim. Annem ve ağabeylerimle beraber İsrail askerlerinin üstüne korkmadan yürüdük. Zalim bir ülke, vatanımızı istila etmiş ve bizi korkutmaya çalışıyor. Ben ve arkadaşlarım İsrail askerlerinden korkmuyoruz. Ben penceremi açtığımda İsrail askerlerini görmek istemiyorum, İsrail'in bizim topraklarımızdan çıkmasını ve bütün dünyanın bunu boykot etmesini istiyorum. Babamın hapisten çıkmasını istiyorum. Tayyip Erdoğan İsrail'e ‘One Minute’ dedi. Bende bütün İsrail askerlerine ‘One Minute’ diyorum.” şeklinde konuştu.

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER