ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 14 Ekim 2014 Salı 10:39

Fiat Chrysler hareketliliği

Fiat Chrysler hareketliliği

Dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden Fiat Chrysler'ın halka bugün arz edilen hisselerinde büyük hareketlilik yaşandı.


Dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden Fiat Chrysler'ın halka bugün arz edilen hisselerinde büyük hareketlilik yaşandı.Fiat Chrysler'ın hisseleri bugün New York Menkul Kıymetler Borsası'nda (NYSE) halka arz edildi. Şirketin FCAU sembolüyle işlem gören hisseleri, hisse başına 9 dolardan satışa sunulduktan sonra hızla yükselerek 9,55 dolara çıktı.Ancak, ilerleyen saatlerde değer kaybeden hisselerin fiyatı bir ara 8,83 dolara kadar geriledi. Öğleden sonra toparlanarak tekrar 9 doların üzerinden işlem görmeye başlayan Fiat Chrysler hisseleri şu sıralar yatay bir seyir izliyor.

Fiat ve Chrysler'ın birleşmesi, Fiat hissedarlarının ağustos ayı başında düzenlenen genel kuruldaki onayının ardından gerçekleşmişti. Yeni şirket, satışları 2018'e kadar yüzde 60 oranında artırarak, 7 milyon araca ulaştırmak gibi iddialı hedefleri olduğunu açıklamıştı.

Öte yandan, Fiat ve Chrysler'ın, 2013 yılında sattığı toplam araç sayısının 4,4 milyon olduğu belirtildi. Bu rakam, birleşmenin ardından Fiat Chrsyler'ı dünyanın en büyük 7. otomobil üreticisi durumuna getirdi. Sektörün liderliği ise dünya genelinde yaklaşık 10 milyon adetlik araç satışına sahip olan Toyota'ya ait.

Halka arz projesinin Fiat Chrysler'ın geleceği için olumlu bir gelişme olduğunu düşünen pazar analistleri, buradan sağlanacak finansmanın şirketin sektördeki payını artıracağını öngörüyor. Şirketin halka arz hacminin yaklaşık 830 milyar dolara ulaşması bekleniyor.

 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER