ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 21 Kasım 2012 Çarşamba 17:54

"Esnafın ayakta kalması için yeniden tabana inmeliyiz"

"Esnafın ayakta kalması için yeniden tabana inmeliyiz"


Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği(ESOB) Yönetim Kurulu Başkanı Rasim Fırat, hipermarketlerin büyükşehirlerin gerçeği olduğunu ancak yerel esnafın da unutulmaması gerektiğini söyledi. Fırat, "Eskiden okullarda yerli malı haftası olurdu, yeniden tabana inmeliyiz." dedi.

Büyük alışveriş merkezlerinin kentlerin ekonomisi için önemli bir yeri olduğuna dikkat çeken ESOB Başkanı Rasim Fırat, 400 bin nüfuslu Erzurum’da hipermarketlerin bulunmasının kimseyi rahatsız etmemesi gerektiğini söyledi. Halkın büyük marketler ve AVM’leri tercih etmesinin çeşitli sebepleri olabileceğini kaydeden Fırat, "Erzurum gibi büyük bir şehirde alışveriş merkezleri ve hipermarketlerinin bulunması çok normal. Ancak yerel esnafı da unutmamak, desteklemek ve kalkınmalarına yardımcı olmak lazım. Eskiden okullarda yerli malı haftası yapılırdı. Şimdilerde maalesef böyle şeyler yok. Bu konuda tabana inmek ve halkımıza anlatmak lazım." değerlendirmesinde bulundu.

Fırat, esnafın kalifiye eleman çalıştırması ve serbest piyasa ekonomisinde rekabet edebilir hale gelmesi için kendisini çağa uygun donanımlı hale getirmesinin gerekliğine de dikkat çekerek,"Yerel esnafın da kalifiye eleman çalıştırması ve kendilerine çeki düzen vermeleri şart. Mal satabilmeniz için mutlaka albeninizin olması lazım. Kendinizi geliştirmeniz lazım. Her esnafın oturup bunu düşünmeli. Bu çok geniş bir yelpazede düşünülmesi gereken bir konu. Halka iyi anlatmak, niye tercih ettiklerine bakmak gerek."şeklinde konuştu.

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER