ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 11 Mart 2013 Pazartesi 12:46

Esnaf elaman yetiştirecek, ücretini İşkur verecek


Muğla'nın Fethiye ilçesinde en az 2 kişi çalıştıran işyerleri, sigortası ve maaşı İşkur tarafından karşılanmak üzere eleman çalıştırabilecek. Toplam 6 boyunca geçerli olacak uygulama ile işyerleri kendilerine uygun elemanları hiç para ödemeden yetiştirebilecek.

        Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası(FTSO) İşkur işbirliği ile Fethiye'de yeni bir uygulama hayata geçiriliyor. İşbaşı Eğitim Programı adı verilen uygulama ile FTSO üyesi işyerlerinin personel bulma ve yetiştirme konusundaki sıkıntıları giderilecek. Her işyeri kendi işçisini hiç bir ücret ödemeden yetiştirebilecek. İşbaşı eğitim programlarına katılarak firmalarda yetiştirilecek işsizlere 6 ay boyunca devlet tarafından maaş ödenecek. Bu kişilerin sigorta primleri de devlet tarafından karşılanacak. Maaşlar, net 740 lira olarak asgari ücret üzerinden Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından ödenecek.

        Bu uygulamayla işsizlerin, işbaşı programlarına başvurarak tezgâh başında meslek sahibi olması teşvik edilecek. Aynı zamanda işsizler için tam maaşla, en az 6 aylık iş kapısı imkanı sağlanacak.

        İşletmelerin bu imkândan faydalanabilmesi için en az 2 kişiyi istihdam ediyor olması gerekiyor. Ayrıca işletmelerin son 3 ayda eleman çıkarmamış olmasının yanında İşkur üyesi olması gerekiyor. 6 ay boyunca devletten maaş alarak kendi mesleğini kazanacak olan işçilerin ise bu fırsattan yararlanabilmesi için 15 yaşını doldurmuş, işverenin yakını ve öğrenci olmayan İşkur kayıtlısı işsiz olması gerekiyor.

        Başvuruda bulunacakların geride kalan 3 ay boyunca da çalışmıyor olmaması şartı aranırken başvurular ve yönlendirmeler FTSO'dan yapılacak.
 

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER