ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 30 Aralık 2012 Pazar 12:38

Erdoğan'dan Urfa'ya kaçak elektrik uyarısı!

Erdoğandan Urfaya kaçak elektrik uyarısı!

İstatistiklere göre, Türkiye'nin en fazla kaçak elektrik kullanan ili olan Şanlıurfa'da Erdoğan'dan sürpriz bir uyarı geldi.


Geçtiğimiz günlerde açıklanan TEDAŞ raporuna göre, Türkiye'de en fazla kaçak elektrik tüken şehir 3.8 milyar kilovat ile Şanlıurfa oldu.

Çeşitli açılış törenlerine katılmak üzere Şanlıurfa'da bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı toplu açılış töreninde Viranşehirliler'e kaçak elektrik uyarısında bulundu. Kaçak elektrik kullanılmamasını rica eden Başbakan Erdoğan, "Siz haramı helali çok iyi bilirsiniz" dedi.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Şurada bir pankart var çokluk içinde birliği siz sağladınız. Çoklukta birlik ediyorlar. AK Parti iktidarının özelliği bu biz sadece belli bir etnik unsuru değil biz tüm yaradılanları yaradandan ötürü seviyoruz.

BU ŞEHİR NİÇİN VİRAN?

Şimdi Viranşehir'e bakıyorum. Yahu niçin bu şehir viran ona bakıyorum. Artık bu şehri viran olmaktan çıkaralım. Allah aşkına 3 dönem burada yerel seçimi kazanacaksın. Şu hale bak benim vatandaşım insanca yaşama hakkına sahip değil mi her taraf niçin pırıl pırıl olmasın? Şu hale bak buna siz layık mısınız? Öyleyse layık olan o modern şehri biz modern şehre dönüştürelim.

Türkiye'nin her yanını dört bir köşesini daha bayındır bir hale getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz, çalışacağız.

Artık Viranşehir'in köyü olmayacak, mahalleleri olacak. Benim vatandaşım o pislikleri koklamaya mahkum değil. Biz sizi seviyoruz be, biz size aşığız be, biz size dertliyiz be dertli. Ne dedik "Uzun ince biz yoldayız, gidiyoruz gündüz gece". Biz size efendi olmaya gelmedik, hizmetkar olmaya geldik. Bu hizmete devam edeceğiz.

10 YILDA TÜRKİYE'Yİ 3 KAT BÜYÜTTÜK

Son 10 yıllık süreçte Türkiye'yi 3 kat büyüttük. 2013'te dünyanın ilk 10 ülkesi arasına gireceğiz. Bu millet azmettimi yapar.

Göreve geldiğimizde ihracatımız 36 milyar dolardı, şimdi 150 milyar dolar. MB'de 27,5 milyar dolar vardı şimdi 123 milyar dolar var.

IMF'ye borcumuz 23,5 milyardı, şimdi 863 milyon dolar, mayısta sıfırlıyoruz. Şimdi IMF'ye 5 milyar dolar borç vereceğiz. 'Alan el'dik 'veren el' olduk.

Geldiğimizde Ziraat Bankası çiftçiye yüzde 59 faizle veriyordu şimdi 0,7 faizle veriyor.

444 KOD NUMARAMIZ

Biz sizlerle gurur duyuyoruz. Bu ülkede herkes inançları gereğince yaşasın dedik. Artık tüm imam hatipliler de meslek lisesi mezunları da istediği üniversiteye gitme hakkı kazandı. Biz özgürlüklerin partisiyiz, özgürlüklerin iktidarıyız. 444 bu kod numaramız. Daha çok çalışacağız, daha çok üreteceğiz. Şu anda üniversitelerde Arapça, Osmanlıca, Kürtçe var. Orta öğretimde var, istenirse liselerde de olur.

İnşallah 2023 yılına kadar sizlerin desteğiyle yolumuza aynı kararlılıkla devam edeceğiz. Şu anda gösterdiğiniz alaka ilgi Viranşehir'i viran olmaktan kurtaracak. Sizden destek istiyoruz. Viranşehir'i kurtaralım.

Viranşehir'de TOKİ toplu konutlar yapacak. Ara kanallara başlayacağız. Küçük sanayilerin temellerini atıyoruz. 4 yıllık sağlık meslek yüksek okulunun da ihalesi yapıldı.

ELEKTRİĞİ KAÇAK KULLANMAYACAĞIZ DEĞİL Mİ?

Kardeşlerim benim sizden bir ricam var. Heralde elektriği kaçak kullanmayacağız değil mi çünkü siz haramı helali çok iyi bilirsiniz Ben bilirim ki Kürt kardeşimizin boğazından haram geçmez.

Ben bir kez daha bu açılışını yaptığımız eserlerin Viranşehir'e hayırlı olmasını diliyorum. Ve diyorum ki bir olalım, beraber olalım..

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER