ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 29 Aralık 2012 Cumartesi 12:38

EPDK’nın getirdiği zorunluluk için kurs görüyorlar


Makina Mühendisleri Odası Samsun Şubesi üyelerine yönelik 'Endüstriyel ve Büyük Tüketimli Tesislerin Doğalgaza Dönüşümü Mühendis Yetkilendirme Kursu' açtı.

EPDK’nın nisan ayı başında Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren Doğalgaz Piyasası Sertifika Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik gereği doğalgaz iç tesisat yapım bakım onarım firmalarının akredite edilmiş kuruluşlardan alınmış Endüstriyel ve Büyük Tüketimli Tesislerin Doğal Gaza Dönüşümü Mühendis Yeterlilik Belgesine sahip olması kriteri, makine mühendisleri için zorunlu oldu. Yasal mevzuat değişikliğini göz önünde bulunduran MMO Samsun Şubesi de Endüstriyel ve Büyük Tüketimli Tesislerin Doğalgaza Dönüşümü Mühendis Yetkilendirme Kursu açarak, mühendislerin eğitimlerini sağlıyor.

Oda binasında verilen kursa, Samsun, Amasya ve Çorum’dan 27 makina mühendis katılıyor. Kursta mühendislere odanın doğalgazın özellikleri, basınç düşürme ve ölçüm istasyonları ekipmanları, regülatör seçimi, doğalgaz sayaçları seçim hesaplaması, istasyonların boru çapı hesaplamaları, doğal gaz tesisatı yapım kuralları, sızdırmazlık testleri ve işletmeye alma, doğal gaz yakıcı cihazlar, doğal gaz hatları güzergah seçimleri, kazan dairesi doğalgaz tesis kuralları ve havalandırma hesap yöntemleri konularında eğitim veriliyor. Kurs sonunda başarılı olan mühendislere, MİEM Kurs Eğitmeni Mak. Müh. Behçet Bal, Endüstriyel ve Büyük Tüketimli Tesislerin Doğalgaza Dönüşümü Mühendis Yetki Belgesi verecek.

Kursla ilgili bilgi veren Makina Mühendisleri Odası Samsun Şube Sekreter Üyesi Gökhan Koskos, meslek disiplinlerine giren yasal mevzuat değişiklikleri ve gelen talepler doğrultusunda sürekli güncellemeler yaparak çalışmalarını söyledi. Koskos, Doğalgaz Sertifika Yönetmeliği kapsamında yapılan değişiklikle sektörde çalışmakta olan 300’ü aşkın makine mühendisine eğitim vermeyi planladıklarını da sözlerine ekledi.
 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER