ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 30 Temmuz 2013 Salı 11:19

Enflasyon Raporu açıklanıyor

Enflasyon Raporu açıklanıyor

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, Enflasyon Raporu'nu açıkladı. Açıklamaya göre zamlar yolda...


Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, 2013 yılı yılsonu enflasyon tahminlerini 0.9 puan yukarı yönlü güncellediklerini bildirdi.

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, 2013 yılı 3. enflasyon Raporu’nu açıkladı. Başçı, enflasyon tahminlerine temel oluşturan varsayımlar ve dışsal koşullar bir arada değerlendirildiğinde, döviz kuru ve petrol fiyatlarında yaşanan gelişmeler göz önüne alarak yıl sonu enflasyon tahminini 0.9 puan yukarı yönlü güncellediklerini bildirdi.

Enflasyonun 2013 yılı sonunda orta noktasının yüzde 6.2 olmak üzere yüzde 5.2 ile yüzde 7.2 aralığında gerçekleşeceğini tahmin ettiklerini belirten Başçı, 2014 yıl sonu tahmininin ise orta noktasının yüzde 5 olmak üzere yüzde 3.3 ile 6.7 aralığında yer aldığını vurguladı.

Orta vadeli tahminleri oluştururken yakın dönemde küresel düzeyde para politikalarına ilişkin belirsizlik ve zayıflayan sermaye akımları karşısında para politikasının temkinli ve esnek durduğu bir çerçeveyi esas aldıklarını aktaran Başçı, tahminlerinin likidite politikasının genel olarak sıkı tutulduğu ve faiz koridorunun gerektiğinde aktif olarak kullanıldığı bir çerçevenin baz alındığını kaydetti.

Kredilerin yıllık büyüme oranlarının ise önümüzdeki dönemde kademeli olarak yavaşlayarak, 2014 yılında yüzde 15 düzeyine geleceğini varsaydıklarını söyleyen Başçı, “Bu çerçevede enflasyon 2013 yılı sonunda orta noktasının yüzde 6.2 olmak üzere yüzde 5.2 ile yüzde 7.2 aralığında gerçekleşeceğini tahmin ediyoruz. 2014 yıl sonu tahmini ise orta noktası yüzde 5 olmak üzere yüzde 3.3 ile 6.7 aralığında yer alıyor” dedi.

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER