ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 05 Mayıs 2014 Pazartesi 09:17

Emeklilerin intibak umudu!

Emeklilerin intibak umudu!

Umutlar arttı. Emekliler, 30 Haziran'da sonuçlanacak davaya kilitlendi.



2000 yılı ve sonrasında emekli olanların intibak umudu arttı. 30 Haziran'da sonuçlanacak dava eğer olumlu sonuçlanırsa milyonlarca emekliye zam kapısı açılacak. 2000 yılından önce emekli olan 1.9 milyon kişiye yapılan intibak zammı, diğerlerine de umut oldu. 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlar, intibak zammı bekleyişine girdi. Takvim'in haberine göre konuda düzenleme beklentisi sürerken, bir emekli derneğince açılan dava umutları daha da artırdı. İşçi, Memur, Bağ-Kur Emeklileri Derneği (İMBED) tarafından açılan davanın sonucu, Emekliler Günü olan 30 Haziran'da açıklanacak. Davaya bakan Ankara 8'inci İş Mahkemesi, olumlu karar verirse, 2000 yılı ve sonrasında emekli olan milyonlarca emekliye zam kapısı açılacak. Emekliler de çifte kutlama yapacak.

355 LİRAYA VARAN ARTIŞ

2000 yılından önce emekli olan yaklaşık 1.9 milyon kişi, Ocak 2013'te 20 ila 355 lira arasında değişen intibak zammı almıştı. Yeni intibak hayata geçerse, 2000 yılı ve sonrasında emekli olanların da zam oranının bu aralıkta olması bekleniyor. İMBED Başkanı Hamdi Öz, davanın olumlu sonuçlanacağından ümitli. Öz, bu konuda, "Karar emsal teşkil edecek, milyonlarca emeklinin maaşını etkileyecek" dedi.

EMEKLİLER HEYECANLI

2000 yılında emekli oldum. Az farkla intibak zammını kaçırdım. 1999'da emekli olanlar maaşta beni geçti. Yeni bir intibak yapılacağını düşünüyorum. SSK emeklisiyim. 2002'de emekli oldum. 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlara da intibak zammı yapılmalı. Aynı şartlarda emekli olanların maaşı eşitlenmeli. İntibak zammı istiyoruz. Yapılacak intibak Bağ-Kur emeklilerini de kapsamalı. Bağ-Kur emeklilerinin maaşı diğerlerinden düşük kaldı.  

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER