ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 19 Aralık 2014 Cuma 09:57

Elektrikli "Tek Teker" Türkiye’de

Elektrikli "Tek Teker" Türkiyede

Şehir trafiğine alternatif olarak üretilen ve tüm dünyada çıktığı günden bu yana büyük ilgi uyandıran kendinden dengeli elektrikli ’Tek Teker’ Airwheel, İTÜ Maslak kampüsünde düzenlenen fuarda meraklılarıyla buluşuyor.


Şehir trafiğine alternatif olarak üretilen ve tüm dünyada çıktığı günden bu yana büyük ilgi uyandıran kendinden dengeli elektrikli ’Tek Teker’ Airwheel, İTÜ Maslak kampüsünde düzenlenen fuarda meraklılarıyla buluşuyor.

İngiltere merkezli Firstwheel firmasının Türkiye’de kurduğu Project42 Limited Şirketi aracılığıyla dağıtımı gerçekleştirilecek olan ’Tek Teker’ Airwheel ilk kez Türk tüketicisiyle buluşuyor. Çok yakında farklı modelleri ile teknoloji marketler ve www.project42.com.tr adresinden tüketicilere de sunulucak olan Airwheel, bugün ve yarın İTÜ Maslak kampüsünde düzenlenen Türkiye Kayak Federasyonu’nun himayesinde ilk kez düzenlenen Winter Expo fuarında meraklılarıyla buluşacak.

Hareketli cihazların yönünün dengelenmesinde kullanılan jiroskop sayesinde Airwheel, hareket halindeyken kesinlikle öne ve arkaya devrilmiyor ve binicisinin vücut hareketlerinden komut alarak kolayca hızlanabiliyor ya da yavaşlayabiliyor. Jiroskop teknolojisi, uçak ve helicopterlerin havada sarsılmasını engellemek için kullanılmasının yanı sıra akıllı cep telefonlarında da yatay ve düşey dengeyi sağlamada kullanılıyor. Şehir trafiğinden bunalan ve yürüme mesafelerinde özgürlük ve konfor sağlayan Tek Teker Airwheel, hızlı şarj edilmesi, uzun mesafeleri katedebilmesi ve bisiklet hızına çıkabilmesi gibi özellikleri ile de dikkat çekerken, sıfır emisyon ve çevre dostu olma özelliği ile de tercih ediliyor.

Project42 Türkiye Sorumlusu Hasan Basri Özaydın, yer kaplamadığı için kullanılmadığı zamanlarda bagajda, otobüste, metroda elde taşınabilen Airwheel Tek Teker’in rahatlıkla asfalt, kilit taşı, parke, kaldırım ve toprak yol dahil hemen her türlü yol şartlarına göre tasarlandığını söyledi. Özaydın, Airwheel’in farklı modelleriyle Türk tüketicisine çok yakında sunulacağını belirterek, “Biz Tek Tekerlerimizi Avrupa ülkeleri ile aynı zamanda Türkiye’de satışa sunuyoruz. Fiyat aralığı bin lira ile iki bin lira arasında değişiklik gösterecek. Beğeniye göre farklı tasarım ve modellerimizle Türk tükecisiyle buluşacağız” dedi.

Avrupa’da İngiltere, İrlanda ve Estonya’da satışta olduklarını kaydeden Özaydın, Türkiye’de de ilk yıl ortalama bin 200 adet Airwheel satışı hedeflediklerini, her yıl yüzde 20 büyüme beklediklerini söyledi. Airwheel Tek Teker’in hem eğlenceli hem de pratik bir taşıma aracı olduğunu vurgulayan Hasan Basri Özaydın, Tek Teker Airwheel’in tüm dünyada hızla yayılan bir akım haline geldiğini, Türkiye’nin de genç ve dinamik nüfusuyla bu akıma ayak uyduracağına inandıklarını söyledi. Birkaç gün pratik yaparak Tek Teker Airwheel’in ustası olunabileceğini dile getiren Özaydın, “Tek Teker’lerimizi daha çok gençlerin tercih ettiğini ancak bisiklet binebilen her yaştan insanın kullanabileceğini söyledi.

Airwheel Tek Teker ile ilgili ürünlerin tanıtım ve eğitimi amacıyla Proje42 Akademi’yi de kurduklarını belirten Hasan Basri Özaydın, genç ve dinamik çalışma ekibinin Türkiye’de üniversitelerde, fuarlarda, alışveriş merkezlerinde ve kamuya açık bazı alanlarda Türk insanına Tek Teker’i tanıtmak ve öğretmek için bazı aktiviteler de düzenlemeye başladıklarını sözlerine ekledi.



TEKNİK ÖZELLİKLER

Airwheel Tek Teker’lerin, modeline göre ortalama 300-400 Watt motoru bulunuyor. İçindeki Jiroskop teknoloji ile çalıştığı ve hızlandığı sürece kendisini dengede tutuyor. Kenarlarında açılır katlanır iki pedalı bulunan Tek Teker Airwheel, binicisinin vücut hareketlerini komut olarak algılıyor ve öne eğildiğinde hızlanıyor, topuklara ağırlık verince yavaşlayıp duruyor.

Modeline göre ortaama olarak bir saatte şarj oluyor, tek şarj ile lityum pilleri sayesinde modeline göre 10-20 km arasında mesafeyi katedebiliyor ve 18 km hıza ulaşabiliyor. Airwheel Tek Teker’in, Q1,Q3, X3, X5, X6 ve X8 olmak üzere hem tek tekerlekli hem de çift tekerlekli modelleri bulunuyor.

(İHA)







KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER