ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 17 Ekim 2014 Cuma 20:27

Elektrik borcunuzu düzenli ödüyorsanız

Elektrik borcunuzu düzenli ödüyorsanız

Mumcuoğlu, Yargıtay’ın, elektrik faturasını düzenli ödeyen tüketiciden kayıp kaçak bedelinin tahsil edilemeyeceğine karar verdiğini bildirdi.


Adana Barosu Tüketici Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Turgay Mumcuoğlu, yaptığı açıklamada, tüketicilerden alınan kayıp kaçak bedelleri için Hukuk Genel Kurulu kararı ile tüketicilerin lehine karar verdiğini belirtti. Elektrik faturalarına yansıyan kayıp kaçak bedellerinin tüketiciden alınamayacağına hükmettiğini söyleyen Mumcuoğlu, "Yargıtay 3. Hukuk Dairesi görüş değiştirerek 2014/8489-8854 K. sayılı kararı ile ’Elektrik enerjisinin nakli esnasında meydana gelen kayıp ile başka kişiler tarafından kaçak kullanmak suretiyle kullanılan elektrik bedellerinin, kurallara uyan abonelerden tahsili yoluna gitmenin hukuk devleti ve adalet düşünceleri ile bağdaşmadığını dolayısı ile kayıp kaçak bedelinin tüketiciden tahsil edilemeyeceğine’ karar verdi.

Avukat Turgay Mumcuoğlu, tüketicilerin faturalarına yansımış olan kayıp kaçak bedellerinin tahsili için Tüketici Sorunları Hakem Heyetlerine başvurarak haklarını geri alabileceklerini kaydetti.
 

KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER