ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Şubat 2014 Cuma 11:30

Ekmek zammına müdahale yok

Ekmek zammına müdahale yok

İstanbul'un bazı ilçelerinde ekmek fiyatlarına yapılan zammın İTO'nun aldığı bir karar üzerine gerçekleştirildiği idialarının gerçek dışı olduğunu bildirdi.


İstanbul Ticaret Odası (İTO), İstanbul'un bazı ilçelerinde ekmek fiyatlarına yapılan zammın İTO'nun aldığı bir karar üzerine gerçekleştirildiği şeklindeki iddiaların gerçek dışı olduğunu bildirdi.

İTO açıklamasında, gerek İstanbul Ticaret Odası'nın gerekse ülke genelindeki ticaret ve sanayi odalarının fiyat belirleme, fiyat artışlarını sınırlama gibi bir yetki ve sorumluluğunun bulunmadığı hatırlatıldı. Böyle bir uygulamanın serbest piyasa ruhuna da aykırı olduğunun vurgulandığı açıklamada, buna karşın bazı medya organlarında çeşitli haberler yayınlandığına yer verildi.

İTO'ya üye fırıncıları Ekmek, Un ve Unlu Mamüller Meslek Komitesi'nin temsil ettiği belirtilen açıklamada, "Bu komitemiz de dahil olmak üzere Odamızın hiçbir birimi ya da yetkili organı halkımızın temel gıda maddesi olan ekmek üzerine yapılacak hiçbir spekülasyonun içinde olmaz. Kaynağı ve amacını bilemediğimiz bu yorumların doğru olmadığını halkımızın ve kamuoyunun bilgisine sunarız" ifadeleri kullanıldı.
 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER