ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 06 Kasım 2013 Çarşamba 12:23

EBSO eski Başkanı Aydoğdu vefat etti

EBSO eski Başkanı Aydoğdu vefat etti


Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu eski başkanlarından, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu eski üyelerinden Kani Aydoğdu vefat etti.

EBSO’da 1997-1999 döneminde yönetim kurulu başkanlığı, TOBB’da 1998-1999 yılları arasında yönetim kurulu üyeliği yapan Aydoğdu, 1946 yılında Samsun’un Terme ilçesinde dünyaya geldi. Aytaş Tarım Ürünleri A.Ş.’nin kurucusu olan Aydoğdu, EBSO Meclisi’nde ilk kez 1984-1987 yılları arasında görev yaptı. EBSO’da 1992-1999 arasında ve 2009'dan bu yana toplam 16 yıl görev yaptı. EBSO başkanlığı döneminde eski başbakanlar Mesut Yılmaz ve Tansu Çiller’in katıldığı toplantılar düzenleyen Aydoğdu, sekiz yıllık kesintisiz eğitime destek vermek amacıyla Kiraz ilçesine bağlı Cevizli köyünde bir ilkokul yaptırdı. Ayrıca Tire Organize Sanayi Bölgesi’nin temeline ilk harcı koyan isimlerden biriydi. Ege Sanayicileri Holding'in kurucu ve başkan vekilliği görevlerinde de bulundu. AİTİA mezunu olan Kani Aydoğdu, Fransızca biliyordu. 1971 yılında Gülten Hanım'la hayatını birleştiren Aydoğdu, Mert ile Elvin’in babasıydı.

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar ve Meclis Başkanı Salih Esen, vefat haberini alır almaz hastaneye giderken Aydoğdu’nun kaybından dolayı üzüntülerini dile getirdiler.

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER