ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 10 Mart 2013 Pazar 11:41

Dubai balık pazarında alıca da, satıcı da yabancı


Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) finans ve turizm merkezi Dubai balık pazarı, satıcılarının ve müşterilerinin farklılığıyla dikkat çekiyor.

Kentin devasa gökdelenleri gölgesinde faaliyetini sürdüren pazarda hummalı bir hareketlilik yaşanıyor. Sabah erkenden açılan pazarda, türlü türlü deniz ürünleri satılıyor. Pazarın en ilginç özelliği ise hem satıcılarının ve hem de müşterilerinin yabancı olması. Az da olsa yerli müşterilerin geldiği pazarın satıcılarının tümü ise yabancı. Tek bir yerli satıcının olmadığı balık pazarının alıcılarının büyük kısmı da yabancılardan oluşuyor. Yemeklerinde deniz ürünleri tercih edenler soluğu balık pazarında alıyor. Pazarda çoğunluğu Hindistanlı, Pakistanlı olmak üzere diğer Güney Asya ülkeleri Bangladeş ve Filipinler’den gelen yabancılar çalışıyor.

Üstü dışında her tarafı açık olan pazarda, balıktan, yengece kadar türlü türlü deniz ürünleri satılıyor. Basra Körfezi’nden getirilen değişik balık türleri satış için özenle pazarın tezgahlarında istifleniyor. Sıcak havada üstü açık tezgahlarda satılan balıklar ve diğer deniz ürünleri kırılmış hazır buzlarla korunmaya çalışılıyor. Balıklarla birlikte tezgahlardaki diğer deniz ürünlerinin çeşitliği ise dikkatlerden kaçmıyor.

Pazarda yengeç, karides, ıstakoz ve midye gibi türlü deniz ürünleri satılıyor. Etli balıkların kilo fiyatı ise 5 ile 10 dolar arasında değişiyor.

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER