ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 08 Aralık 2014 Pazartesi 13:29

Dolar fırladı! 1 ayın zirvesini gördü

Dolar fırladı! 1 ayın zirvesini gördü

Dolarda yaşanan değerlenme eğilimi bugün de devam etti ve dolar/TL 2.2774'e kadar yükselerek 1 ayın zirvesini test etti.


Bankacılar TL'deki değer kaybının İtalya'nın not düşüşü ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) yönetim kurulu üyesi Ewald Nowotny'nin açıklamaları ile hız kazandığını söylediler.

Kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's, İtalya'nın kredi notunu bir kademe indirerek BBB düzeyinden, yatırım yapılabilir seviyenin sadece bir kademe üzerinde bulunan BBB- seviyesine düşürdü.

Nowotny euro bölgesi ekonomisinin geniş kapsamlı olarak yavaşladığını ifade ederek enflasyon oranlarının gelecek yılın ilk çeyreğinde gerileyeceğini tahmin ettiğini söyledi.

Dolardaki değer kazancı eğilimi TL dışında diğer gelişmekte olan ülke para birimlerinde de değer kaybına neden olurken bugün cari açık verileri beklentilerden kötü gelen Güney Afrika ve jeopolitik sorunları devam eden Rusya para birimleri gelişmekte olan ülkeler arasında en çok değer kaybedenler oldu.

TL bugün dolar karşısında TSİ 1045'te yüzde 0.7 değer kaybederken ruble yüzde 1.4 rand yüzde 1'in üzerinde değer kaybetti.

Cuma gününe 2.23'üin altında başlayan ve beklenenden güçlü ABD verileriyle 2.26'yı aşan dolar/TL bu sabah güne 2.26 seviyesinden başladı. Gün içinde en yüksek 7 Kasım'dan beri en yüksek olan 2.2774 test edildi.

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER