ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Ağustos 2014 Perşembe 09:30

Dikkat! Ekranlarınız kararabilir!

Dikkat! Ekranlarınız kararabilir!

Piyasaları ücret ödemeden anlık olarak izleyenlere kötü haber…


Borsa İstanbul (BİST), 1 Eylül tarihi itibarıyla veri yayını kurallarında değişikliğe gideceğini açıkladı. Yeni düzenlemeye göre daha önce ücretsiz olarak yayınlanmakta olan hisse Senedi, tahvil ve VİOP Piyasası Düzey 1 (Yüzeysel) verileri, ayrı ayrı aylık her bir piyasa için 6 TL + KDV ücrete tabi olacak.

Yani veri sağlayıcılar, hisse senedi, tahvil ve VİOP piyasasını tek kademe derinlikli izlemek için aylık 18 TL+KDV, derinlikli veri içinse aylık 48 TL+KDV ücreti BİST’e ödeyecek.

Haberturk.com’a konuşan aracı kurum yetkilileri, işlem yapan müşterilerin verileri izlemeye devam edeceklerini ve onlardan herhangi bir ücret talep etmeyi şu aşamada planlamadıklarını söyledi. Habertürk'ün haberine göre, ancak hacim yaratmayan müşteriler için durum farklı. Yetkililer, işlem yapmadan veri izleyenlerden ücret talep edileceğini aksi halde ekranlarının 1 Eylül’den sonra kapatılabileceği uyarısında bulundu.

BANKA MÜŞTERİSİNİN İŞİ ZOR!

Aracı kurumların dışında çok sayıda banka da yatırım hesabı olsun olmasın müşterilerine ücretsiz olarak anlık veri izleme imkanı sunuyordu. Fakat yeni düzenleme sonrasında bankaların bu hizmeti sunmaktan vazgeçebileceği söyleniyor. Çünkü müşterilerden para tahsilatının yanında bir ay izleyip bir ay izlemeyen müşterilerle yaşanabilecek sorunların bankaları 15 dakika gecikmeli veri sağlama yoluna itebileceği ifade ediliyor.

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER