ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 14 Kasım 2014 Cuma 11:02

Dev firmadan şok karar!

Dev firmadan şok karar!

Dünyaca ünlü top modeller Naomi Camphell ve Esther Canadas ile çalışan Sunset Mayo için iflas erteleme istendi.


Dünyaca ünlü top modeller Naomi Camphell ve Esther Canadas ile çalışan Sunset Mayo için iflas erteleme istendi.
 
Şirkete kayyum atandı. Bin 700’e yakın kişinin çalıştığı, Günkar Grub'un 'amiral' şirketi Günkar Tekstil için mahkeme tedbir kararı verdi. Bu karar, bu yılın içinde yapılan en büyük iflas erteleme başvurusu olarak kayıtlara geçti. Hürriyet'in haberine göre, Kemal Güneş ve kardeşlerinin kurucusu oldukları Günkar Grubu’nun amiral gemisi konumunda olan şirketi Günkar Tekstil Turizm İnşaat Sanayi ve Tic. Ltd, Şti. Günkar Tekstil için iflas erteleme başvurusu 7 Kasım’da yapıldı. Başvuru dilekçesinde grup şirketlerinin bin 700 kişiye istihdam sağladıkları belirtilerek yurtiçinde 302 bayinin olduğu ifade edildi.
 
DEVLER İLE ÇALIŞIYOR
 
Hugo Boss, Mark and Spencer, Zara, Diesel, gibi dünyaca ünlü markaların örme dış giyim üretiminin yapıldığı vurgulanan dilekçede, mali sıkıntıya düşme nedenlerine de açıklandı. Buna göre, Türkiye ekonomisindeki genel durgunluk, tekstildeki daralma, ihracat yapılan ülkelerde yaşanan sıkıntılar, alacakların tahsil edilememesi nedeni ile kullanılan kısa vadeli krediler şirketi zora soktu. Mali sıkıntıya girilmesine neden olan bir diğer unsurun ise kurlardaki yükseliş olduğuna işaret edildi.
 
ŞİRKET BORCA BATIK
 
Şirktin aktifinde 114 milyon 489 bin TL bulunduğuna işaret edilen dilekçede şirket borçlarının 125 milyon 443 bin TL olduğu, şirketin borca batıklık miktarının 11 milyon TL’ye yaklaştığı ifade edildi.
 
TEDBİR KARARI VERİLDİ
 
Dosyaya bakan Bakırköy 6. Asliye Ticaret Mahkemesi şirketin talebi olan tedbir kararını önceki gün karara bağladı. Şirket hakkında tedbir kararı veren mahkeme kayyum ataması yaptı.
 
KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER