ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Ağustos 2013 Çarşamba 16:15

DAKİK 3'le iş dünyası Erzurum’da bir araya gelecek

DAKİK 3le iş dünyası Erzurumda bir araya gelecek


Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Doğu Anadolu Kalkınma ve İşbirliği Köprüsü (DAKİK) Programı 2-3 Ekim tarihlerinde Erzurum Polat Renaissance Hotel’de gerçekleştirilecek.

Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu'nun (DASİDEF) katkılarıyla gerçekleştirilecek olan DAKİK- 3 yurtiçinden 150, yurtdışından da 50 kişi olmak üzere toplam 200 işadamı katılacak. Programın ana gündemini inşaat, mobilya ve tarım ve gıda sektörleri oluşturacak. DAKİK 3'ün önceki yıllarda gerçekleştirilen diğerlerinden farklı olarak yurt dışı pazarına açılmayı hedefliyor. DASİDEF, üyeleri arasındaki dayanışmayı iş ortaklığına dönüştürmeyi hedeflerken aynı zamanda yatırımcı işadamlarını bölgeye cazip sektörlerde yatırım yapmaya çağırıyor.

    BÖLGE POTANSİYELLERİ HAREKETE GEÇİRİLMELİ

    DASİDEF Genel Sekreteri Halim Gökçe, Türkiye'nin 500 milyar dolarlık ihracat hedefini yakalaması için Doğu Anadolu Bölgesi'nin potansiyellerinin harekete geçirilmesinin gerektiğini söyledi. DAKİK 3'e, bölge ülkelerden çok sayıda iş adamının katılacağına vurgu yaparak, "Komşu ülkeler Rusya, Ukrayna, Gürcistan, Nahçivan ve Azerbaycan’a olan coğrafi yakınlığımız bu ülkelerle ticaret yapmamızı tetikleyici unsur olarak ön plana çıkmaktadır. Doğu Anadolu Bölgesi'nde özellikle ihraç edilebilecek ürünlerin pazarlanması için 3 sektör (Tarım-Gıda-Hayvancılık, İnşaat, Mobilya) hedef sektörlerimiz arasındadır." dedi.

Söz konusu sektörlerde üretilen mal ve hizmetlerin DAKİK programında yurt dışından ve yurt içinden gelen işadamlarının beğenisine sunulacağını ifade eden Gökçe, "Doğu Anadolu Kalkınma ve İşbirliği Köprüsü programı ile yurt dışındaki komşu ülkeler iş dünyasının dikkatlerini bölgemize çekmeyi planlıyoruz. Özelikle bölgemizdeki cazip alanlara yatırım çekmeyi ve bölgenin ihracat potansiyelinin artmasını amaçlayan DASİDEF ile somut olarak projelendirilmiş yatırım ve işbirliği fırsatlarını masaya yatırarak bölge ekonomisini daha ileri düzeye taşıma gayreti içerisindeyiz” diye konuştu.
    
    DASİDEF Genel Sekreteri, yerli ve misafir işadamlarının DAKİK programlarına katılmasının önemine dikkat çekerek, “Federasyonumuzun kuruluş misyonuna uygun olarak bölgemizden yaklaşık 150 yerel girişimci işadamını, yurt dışından (Rusya, Ukrayna, Gürcistan, Nahçıvan ve Azerbaycan) 50 girişimci ve sanayici işadamıyla buluşturmak amacıyla Erzurum’a davet ederek, karşılıklı ticaret ve işbirliği imkânı sunmaktadır. Doğu Anadolu Kalkınma ve İşbirliği Köprüsü'yle, bölgemizin kaynaklarının potansiyelinin proje ağırlıklı olarak tanıtılması, yeni yatırım alanlarının, yeni iş sahalarının ortaya çıkması ve bu vesileyle bölge insanına istihdam alanı oluşturmak ve bölgenin sosyo-ekonomik kalkınmasını sağlamayı hedeflenmektedir. Doğu Anadolu Bölgesi'nde üretilen ürünlerin hedef ülkelere pazarlanarak bölgenin ihracat kapasitesini artırmak ve bu vesile ile sınır ticaretini geliştirmek." şeklinde konuştu.

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER