ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 29 Nisan 2013 Pazartesi 13:56

"Çözüm Süreci, mutlaka başarılmalı"

"Çözüm Süreci, mutlaka başarılmalı"


Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, Çözüm Süreci'yle ilgili olarak, "Bu süreç Türkiye’de kanın durması, bırakın ekonomik anlamda, öncelikle insani anlamda, ülkenin birlik, beraberlik ve gelecek anlamında çok hayati ve mutlaka başarılması gereken bir süreçtir." dedi.

Aslan, GTO’da 1992 ve 2013 yılları arasında gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili olarak bilgilendirme toplantısı düzenledi. Gaziantep’in, Ortadoğu’nun sanayi ve ticaret merkezi olması için 1990’lı yıllarda hedef koyduklarını hatırlatan Aslan, bölgede Gaziantep potansiyelinde üretim ve ihracat yapan başka bir şehrin olmadığına dikkat çekti. Bunu da ortak aklı devreye sokarak gerçekleştirdiklerinin altını çizen Aslan, şehri diplomasi, turizm merkezi ile birlikte sanayi ve ticarette de yepyeni bir model yapma yönünde çalışmalar yaptıklarını vurguladı. Gaziantep’in göç potansiyeline değinen ve kritik bir yerde olduğunun da altını çizen Aslan, sosyal barışın tesisine yönelik de el ele birlik ve beraberlik içerisinde duruş sergilediklerini, bunu şehirde yaşanan bombalı saldırının sonrasında da gösterdiklerini kaydetti.

Çözüm Süreci ve yeni anayasa çalışmaları hakkında da değerlendirmede bulunan Aslan, “Bu ülkede kanın akmasının durması, bu ülkenin sadece ekonomik olarak değil, siyasal, sosyal, kültürel olarak da sıçramasını beraberinde getirecektir. Son 3 ayda bir kan dökülmemesi, Güneydoğu illerinde teşvik politikasından yararlanmak isteyen çok sayıda yatırımcının hemen iştahını kabarttı. O kadar çok teşvik başvurusu olmaya başladı ki, Siirt’ten tutun Van’a kadar, hatta Hakkari’de bile var. Çünkü güvenlik olmadan ekonomik anlamda yatırım mümkün değildir. Dolayısıyla çözüm süreci hem kucaklaşma, hem kardeşçe beraber yaşama, ülkenin birlik ve beraberlik içerisinde bu ülkeyi bu bölgede ve dünyada son derece saygın kürsel bir aktör haline getirmenin, temel, olmazsa olmaz başarılması geren koşuludur. Çözüm sürecinde beraberinde ekonomik sıçramayı da getirecektir.” şeklinde konuştu. Aslan, yeni anayasa ile ilgili olarak da "Türkiye çok daha çağdaş ülke olacaksa, daha demokratik, saygın ülke olacaksa yeni anayasa yapılmalıdır. Katılımcılık konusunda da çok ciddi talep ve gayret içerisindeyiz." diye konuştu.
 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER