ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 19 Kasım 2014 Çarşamba 09:33

Çok ilginç emekli zammı önerisi

Çok ilginç emekli zammı önerisi

AK Partili vekilden hükümete çok ilginç öneri: Memleketinde yaşamayı kabul eden emekliye ekstra zam yapılsın!


İstanbul’un her geçen gün artan nüfusuna karşın Türkiye’de de 13 şehrimizin de nüfusu sürekli azalıyor. Sivas, Kırıkkale, Kars, Kütahya, Zonguldak, Yozgat, Tokat, Erzurum, Çorum, Isparta, Ardahan, Amasya ve Bayburt, TÜİK’in Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi’ne göre şehirlerimiz göç veriyor.

Peki, bu şehirlerin göç vermesini önlemek için neler yapmak gerekir? Hangi önlemler alınarak Anadolu’dan İstanbul, İzmir, Bursa, Kocaeli ve Ankara’ya göçü önleyebiliriz? Hükümet bununla ilgili olarak hangi adımları atabilir?

AK PARTİLİ VEKİLDEN HÜKÜMETE ÇAĞRI

Konuyla ilgili olarak görüşlerine başvurduğumuz TBMM KİT Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, kendi memleketinde de göç sorunu olduğunu dile getirdi ve bu sorunun ele alınması, çözümlenmesine dair bir hükümet programının açıklanması gerektiğine vurgu yaptı.

BÜYÜKŞEHİR 'FON TRANSFERİ' YAPSIN

İstanbul eğer Sivas, Kırıkkale, Kars, Kütahya, Zonguldak, Yozgat, Tokat, Erzurum, Çorum, Isparta, Ardahan, Amasya ve Bayburt’tan göç alıyorsa İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bu şehir belediyelerine fon transferi yapması gerektiğini savunan AK Partili Kinay bu konudaki önerilerini kamuoyuyla paylaştı.

EMEKLİ MEMLEKETİNE DÖNSÜN EKSTRA ZAMMI KAPSIN

Kinay’ın önerileri arasında en çok dikkat çeken öneri ise, göç alan şehirlerde yaşayan emeklilere, memleketlerine dönmeleri için emekli maaş zammı olarak destek verilmesi önerisiydi.

İşte Kinay'ın konuyla ilgili olarak verdiği önerilerden birkaçı:

-İstanbul, İzmir, Bursa, Kocaeli, Adana ve Ankara gibi göç alan şehirlerde emlak vergi oranları diğer şehirlere göre yüksek tutulmalı.

-Belediyelerin büyükşehirlerde yaptığı sosyal yardımlar, göç veren şehirlere göre az olmalı ve bu yardımlar göç veren yerlerde dağıtılmalı.

-Göç veren 13 şehrimizde KOSGEB kredileri artırılmalı.

-Bu şehirdeki girişimciler desteklenmeli.

-Türkiye’deki dizi film sektöründeki tüketim göz önünde bulundurularak, Anadolu’daki şehirlerin sosyo-ekonomik durumunu, kültürel özelliklerini yansıtan dizi filmlerin bu şehirlerde çekilmesi teşvik edilmeli.

-Daha çok İstanbul’a yoğunlaşan Emlak Konut GYO Anadolu’ya da projeler üretmeli.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’a bu konuyla ilgili olarak çok iş düştüğünü dile getiren Kinay, hükümetin bu konu üzerine yoğunlaşarak bir yol haritasının ortaya çıkarması gerektiğini söyledi.  

KAYNAK: Haber7 - Ömer Süt

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER