ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 01 Kasım 2014 Cumartesi 10:32

Carlos Slim'in dudak uçuklatan serveti

Carlos Slimin dudak uçuklatan serveti

Yapılan bir araştırmaya göre dünyanın en zengini Carlos Slim günde 1 milyon dolar harcasa 220 yıl yetecek parası var.


Satar'ın haberine göre Dünyada milyarderlerin sayısı finansal krizlere rağmen artış gösterirken, dünyanın en zenginlerinin paralarını kaç yılda bitirebilecekleri de merak konusu oldu. İngiltere merkezli bir yardım kuruluşu olan Oxfam, dünyanın en zengin 10 milyarderinin servetlerini kaç yılda harcayabilecekleri üzerine yaptığı araştırması oldukça dikkat çekici. Günde 1 milyon dolar harcayarak en zengin 10 milyarderin servetlerinin kaç yılda bitebileceğini hesaplayan Oxfam’ın araştırmasına göre, 80 milyar dolarlık bir mal varlığına sahip olan Meksikalı işadamı Carlos Slim’in parasını 220 yılda eritebileceği belirtildi. Microsoft’un sahibi olan ve 79 milyar dolarlık bir serveti ile dünyanın en zengin ikinci kişisi ünvanına sahip Bill Gates’in ise günde 1 milyon dolar harcayarak servetini 218 yılda eritebilleceği kaydedildi.

Araştırmada, dünyaca ünlü giyim markası Zara’nın sahibi Amancia Ortega ise 63 milyardolarlık servetini günde 1 milyon dolar harcayarak ancak 172 yılda bitirebilecek.

En zengin kadın Walto

2008’de yaşanan ve hâlâ etkisini sürdüren krizden bu yana dünya üzerindeki süper zenginlerin sayısı 6 yıl içinde ikiye katlandı. 2009’da dünyada milyarder sayısı 793 iken 2014’de bu rakam 1.645’e yükseldi. Bu arada dünyanın en zengin kadınları belli oldu. Listede ilk sırayı 37.9 milyar dolarla Walmart’ın sahibi Christy Walto. İkinci sırada ise 31 milyar dolarla Fransız kozmetik markası L’Oreal’ın sahibi Liliane Bettencourt bulunuyor. 

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER