ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 24 Temmuz 2014 Perşembe 13:51

Bursa’nın Siyah İnciri Mercek Altında

Bursanın Siyah İnciri Mercek Altında

Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği , Bursa’nın siyah incirini mercek altına aldı. Birlik, "Bursa Siyahı İnciri Yetiştiriciliğinde Önemli Sorunlar ve Çözümler" konulu konferans düzenleyecek.


 

Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği (UYMSİB)  tarafından 4 Ağustos Pazartesi günü gerçekleştirilecek olan konferansta Bursa'nın siyah incirini mercek altına alacak. Prof. Dr. Uygun Aksoy tarafından Bursa Siyah inciri konusundaki sorunlar, bu özel meyveyi koruma yolları ve çözümler ele alınacak. UYMSİB Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Salih Çalı, Bursa Siyahı İncirinin, Avrupa ülkeleri başta olmak üzere birçok ülke tarafından yoğun talep gördüğünü söyledi. Çalı, “Bursa, siyah incirin Türkiye’deki en büyük üreticisi konumundadır. Düzenlediğimiz bu konferans ile amacımız, incirle alakalı herhangi bir sorun yaşanmadan, her yönüyle bu çok özel meyvenin korunmasını sağlamaktır.” dedi.

Konferansta, başta üreticiler olmak üzere bakanlık, üniversite, ihracatçılar ve sivil toplum kuruluşlarını bir araya geleceğini belirten Çalı, sorunlar ve çözüm önerilerinin konuşulacağını kaydetti.
 

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER