ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 04 Kasım 2014 Salı 14:23

Böyle giderse aç kalırız!

Böyle giderse aç kalırız!

Dünyada yaşanılan gıda tüketimiyle paralel olarak artan gıda israfı gözardı edilemez bir noktaya geldi. Uzmanlar yaşanılabilecek bir kıtlık sorununa dikkat çekerken, tarım üretimine dikkat çekti.


Euromonitor dünyanın ciddi bir yemek problemiyle karşı karşıya olduğunu bildirdi. Uzmanlar kıtlık problemi olmaması için tarım üretiminin yüzde 60 artması gerektiğini söylüyor.

Euromonitor’un verdiği bilgilere göre dünya 2050 yılında kendi kendini besleme konusunda zorluk çekecek. Dünya nüfusunun 2050 yılından sonra 9 milyar kişiyi geçmesi bekleniyor. Uzmanlara göre 2030 yılında dünya yavaş yavaş gıda konusunda sıkıntı hissetmeye başlayacak. Euromonitor’ün hesabına göre gelişmekte olan ülkelerde 2014 yılından 2030 yılına kadar dünyanın et tüketimi yüzde 87 artacak.

TÜKETİM YÜZDE 25 ARTACAK

Gelişmiş ülkelerde ise söz konusu zaman diliminde et tüketiminin yüzde 25 artması bekleniyor. Öte yandan tarım alanlarının da verimsizleşmesi dünyayı bekleyen başka bir tehlike son yıllarda Çin, Rusya ve Amerika sellerden ötürü bazı verimli büyük tarım sahalarını kaybetti. Birleşmiş Milletler Gıda Örgütü UNFAO'nun yaptığı bir araştırmaya göre de 2050 yılında ciddi bir açlıkla karşı karşıya kalınmaması için gıda üretimini yüzde 60 artırması gerekiyor.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER