Boydak Holding Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Boydak, kredi kartı limitlerine sınırlama getirilmesini olumlu karşıladı. Boydak, “Ama burada çok dikkatli davranmalıyız. Ayarı kaçırdığımız takdirde tüketiciyi ikincil piyasaya, gayri nizami piyasaya kaptırırız.” uyarısında bulundu.
Boydak Mobilya Grubu markalarından Bellona’nın Çekmeköy mağazası törenle hizmete açıldı. Kur’an-ı Kerim ve duaların okunduğu törende açılış kurdelesi Boydak Holding Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Boydak tarafından kesildi. Törenin ardından Cihan’a açıklamalarda bulunan Mustafa Boydak, Çekmeköy’den sonra Üsküdar’a mağaza açacaklarını söyledi. Boydak, “Böylece Türkiye’de 740, İstanbul’da 158 mekândan ürünlerimizin satışını yapacağız. Malum, Bellona son senelerde iyi bir konuma geldi, biz bu markamızla gurur duyuyoruz. Markamızın 17 seneye dayanan tarihi var, ama 50 senede alınacak yolu aldığı muhakkak.” dedi. Bellona’nın büyüyüp iyi bir konuma gelmesinde elemanlarının, yöneticilerinin, bayilerinin büyük rolü olduğunu da vurguladı.
Bellona olarak ilk etapta bölge ülkelerde iyi tanınmayı, ardından dünya markası olmayı planladıklarını aktaran Boydak, 2014‘te de yüzde 15 büyemeyi, 40 yeni mağaza açmayı planladıklarını duyurdu. Ukrayna, Rusya ve Irak’a 100 milyon Euro yatırımlarının olduğunu ifade ederek, “Bu yatırımın yüzde 90’ı tamamlandı. Yani ortada duruyor, Kuzey Irak’ta 250 eleman istihdam ettiğimiz bir yerimiz var. Buradan yakın ülkelere ihracat yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın kredi kartı limitlerinin sınırlanacağı açıklamasına değinen Mustafa Boydak, konuyla ilgili olarak şu değerlendirmelerde bulundu:
“Tabii yasa metnini görmeliyiz. Elbette finansal enstrümanları artırmak alım satımlara ivme katar. Ama ülkemizin sorunu gelir elde etmeden tüketmemiz. Türkiye’de finansal enstrümanların arttığı bir hakikat. Ben, bu anlamda iktidara müteşekkirim. Yol açıcı oldu. Ama burada, kredi kartı limitlerinin sınırlanmasında çok dikkatli davranılmalı. Ayarı kaçırdığımız takdirde tüketicileri ikincil piyasaya, gayri nizami piyasaya kaptırırız. Şu unutulmamalı, bankalarda her şey kayıtlı, her şeyin karşılığı var. Ama burada sınırlama ayarını, dozunu çok kaçırırsak tüketici, ticarethane görünümünde olan, devamlı para ticareti yapan kurumlara kayar. Bunları duyuyoruz, kontör satışı, araba kiralama vesaire. Burada büyük büyük rakamlardan borçlanmalar var. Bunlara dikkat etmeliyiz. Dikkat etmediğimiz takdirde tüketicinin huzuru kaçar. Yasal olarak bir sınırlama getirilmeli ancak ayar iyi verilmeli. Her şey kademe kademe olmalı. Yoksa bir anda marjı daraltırsak tüketici daha büyük sorunlara girer."