ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 25 Kasım 2014 Salı 15:38

Boydak: Gelir-gider planlamamızı iyi yapalım

Boydak: Gelir-gider planlamamızı iyi yapalım

Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak, şirketleri uyararak küçük büyük bütün şirketlerin 2015 yılı için gelir gider planlamalarını yapmasını istedi.


 KAYSO Kasım ayı meclis toplantısında konuşan Başkan Boydak, sanayicilere bütçelerini yapmaları konusunda uyarılarda bulundu. Boydak, "Yılsonu yaklaşırken büyük küçük demeden şirketlerimizde bütçelerimizi yapalım. Gelir ve giderlerimizi tahminen ortaya koyalım. Borç- alacak durumlarını tahmini olarak belirleyelim. Kendimize bir rehber çıkaralım. Bu süreçte bu gibi konulara dikkat etmezsek faturası bazen acı olabiliyor. Fatura sadece kendimize değil tüm temsil ettiğimiz camialara çıkabiliyor. Onun için benim acizane tavsiyem bu dönemde 2015 yılı için gelir-gider planlamamızı iyi bir şekilde yapalım." dedi.

    Mustafa Boydak, "Sizden çok önemli bir ricam daha var. Ana iş kolumuz dışındaki işlere mevcut şirketlerimizden iştirak yaparak çok sürprizlere girmeyelim. Bilmeyerek girdiğimiz işlerde zaman zaman zafiyete uğrayabiliriz. Ayrıca şirketlerimizin geleceklerini ipotek altına almayalım. EMTİA’lar hayatımızın vazgeçilmez kıymetli parçaları. Bunları ihtiyacımız kadar alıp, ihtiyacımız kadar satalım. Şirketlerimizi geleceğe yönelik risklerden arındıralım. Son olarak hesaplarımızı mutlaka kontrol edelim. Hesaplarınıza profesyonel biride baksa, ortağınız yada akrabanızda baksa şeffaflık esas olmalı. Aldığımızı sattığımızı bilelim. Çok kısa güne ödeme bırakmayalım. En geç bir hafta öncesinden her şey hazır olması lazım. Dönem o dönem. Bu gibi konularda çok mağduriyete uğrayan şirketler var." şeklinde konuştu.

    Boydak, sanayi odası üyelerinin bu konuda dikkatli olmasını istediklerini belirterek "Benim üyelerimin bu konularda duyarlı olmasını ve oralardan bir gol yememesini özellikle istiyorum." diye konuştu.

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER