ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 20 Kasım 2014 Perşembe 13:51

Borsada "Garanti" etkisi

Borsada "Garanti" etkisi

Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi, günün en yüksek işlem hacmine sahip Garanti Bankası pay fiyatındaki gerilemeye karşın yükseliş eğilimini koruyor.


Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi, günün en yüksek işlem hacmine sahip Garanti Bankası pay fiyatındaki gerilemeye karşın yükseliş eğilimini koruyor.

BIST 100 endeksi, Garanti Bankası pay fiyatının dün akşam açıklanan Doğuş Holding'in bankadaki yüzde 14,89'luk payını pay başı 8,79 lira ile İspanyol BBVA'ya satmasının ardından bugün yüzde 0,8 düşmesine rağmen yükseliş eğilimini sürdürüyor.

BIST 100 endeksi güne yatay bir başlangıç yaptıktan sonra saat 14.00'te açıklanacak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı öncesinde yüzde 0,40 artışla 81.786,22 puanı gördü ve 81.500 puanın üzerinde dengelendi.

BBVA ile Doğuş Holding'in dün gün içinde Garanti Bankası paylarının satışı için anlaşmaya yakın olduğu haberleri ile yükselişe geçerek 9,13 lirayı gören Garanti Bankası pay fiyatı, öğleden sonra kazançlarının büyük kısmını geri vererek günü 8,89 seviyesinden tamamlamıştı. Bugün anlaşmanın detaylarının öğrenilmesinin ardından güne düşüşle başlayan Garanti Bankası pay fiyatı, 8,74 lirayı gördü ve şu dakikalarda 8,83 seviyesinde dengelendi.

Analistler, Doğuş Holding'in Garanti Bankası paylarını, anlaşmadaki ilgili madde gereği pay başı 0,11 liraya kadar temettü geliri de hesaba katıldığında 8,90 liraya sattığının düşünülebileceğini belirtiyor. Borsadaki pay fiyatının seyri açısından, şimdiye kadar başarılı bir yönetim sergileyen Banka yönetim kadrosunun değişmeyeceği yönündeki açıklamaların önemli olduğu da ifade ediliyor.

BIST 100 endeksinin yükseliş isteğinin Garanti Bankası pay fiyatının da pozitif destek vermesi durumunda güçlenebileceğini dile getiren analistler, aksi durumda satış baskısının artabileceğine dikkati çekiyor. Analistler, öğleden sonra TCMB faiz kararının ana yön üzerinde belirleyici olacağını da vurguluyor.

 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER