ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 07 Mayıs 2014 Çarşamba 12:51

Borsa İstanbul'da kritik karar!

Borsa İstanbulda kritik karar!

Borsa İstanbul'da Genel Müdür Yardımcısı Ali Çöplü ve Mustafa Baltacı'nın görevden alındığı bildirildi.


Reuters, Borsa İstanbul'da Genel Müdür Yardımcısı Ali Çöplü ve Mustafa Baltacı'nın görevden alındığını duyurdu.

Reuters'ın Borsa İstanbul'dan bir yetkiliye dayanarak duyurduğu habere göre, Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcıları'ndan Ali Çöplü ve Mustafa Baltacı yeni organizasyon yapılanması çerçevesinde görevlerinden ayrıldılar.

Ayrıca Borsa İstanbul'da yeni yapılanma çalışmaları başladı. Borsa İstanbul İş Geliştirme Bölüm Başkanı Orhan Erdem'in de görevinden ayrıldığı belirtildi.

Borsa İstanbul'da bir süredir yürütülen organizasyonel yeniden yapılanma kapsamında, genel müdür yardımcıları Ali Çöplü ve Mustafa Baltacı ile Araştırma Müdürü Orhan Erdem'in kendilerine bağlı ana iş grubu kalmadığı için görevlerinden ayrıldıkları bildirildi.

BORSA YETKİLİLERİ KONUŞTU

Borsa İstanbul yetkilileri, Borsa İstanbul'da bir süredir organizasyonel etkinliği sağlamak amacıyla organizasyonel yeniden yapılanmanın devam ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Bu kapsamda, bazı ana iş gruplarının birleştirilmesi söz konusu oldu. Bu birleştirme sonucunda, söz konusu ana iş gruplarını yöneten genel müdür yardımcılarının kendilerine bağlı ana iş grubu kalmadığından dolayı borsada iki genel müdür yardımcılığı pozisyonu kalktı. Yine bu çerçevede genel müdür yardımcılarımız Ali Çöplü ve Mustafa Baltacı görevlerinden ayrıldılar."

Yine aynı organizasyonel yeniden yapılanma çerçevesinde Araştırma bölümü ile İş Geliştirme bölümünün birleştirildiğini açıklayan yetkililer, Araştırma Müdürü Orhan Erdem'in de görevinden ayrıldığını açıkladı.

Borsa İstanbul yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre, bu kararların yeni olmadığı, Borsa İstanbul Yönetim Kurulu'nun 2 Mayıs 2014 tarihli toplantısı ile alındığı vurgulandı.
Açıklamada, Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Turhan'ın da resmi iş görüşmelerinde bulunmak üzere Gürcistan Tislis'te olduğu belirtildi.

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER