ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 19 Kasım 2014 Çarşamba 17:59

Borsa İstanbul'da kapanış rakamları

Borsa İstanbulda kapanış rakamları

Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi, günü dünkü kapanışa göre 131,76 puanlık yükselişle 81.461,62 puandan tamamladı.


Borsa İstanbul'da pay piyasaları ortalama yüzde 0,16 değer kazandı, toplam işlem hacmi 4 milyar lira olarak gerçekleşti. Gün sonunda bankacılık endeksi ikinci seansta etkili olan kar satışları ile yüzde 0,03 düştü, holding endeksi ise yüzde 0,73 prim yaptı. Yatırımcısına en fazla kazandıran sektör endeksi yüzde 1,63 ile "finansal kiralama, faktoring" oldu.

Güne yükselişle başlayan BIST 100 endeksi, faizlerin düşüş eğilimini devam ettirmesinden bulduğu destekle 82.000 puanın üzerini test etse de ikinci seansta etkili olan kar satışları ile en düşük 81.168,09 puana kadar geriledi.

Analistler, öğleden sonra küresel piyasalarda, bu akşam açıklanacak ABD Merkez Bankası (Fed) toplantı tutanakları öncesinde dolara talebin artmasının pay piyasalarında satışları tetiklediğini, dolar/TL'nin de 2,2210 seviyesinden 2,2390'a yükseldiğini kaydediyor. Bu akşam açıklanacak Fed tutanakları ve yarınki Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) faiz kararının piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını aktaran analistler, BIST 100 endeksinin döviz ve faizlere duyarlı hareketinin devam edeceğini öngörüyor.

AA Finans'ın, yarın açıklanacak PPK kararına ilişkin gerçekleştirdiği ankete katılan ekonomistler faizlerde değişiklik beklemiyor. Ekonomistlerin biri hariç tamamı politika faizinde (bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı) değişiklik yapılmayacağını belirtti. Politika faizinde değişiklik bekleyen bir ekonomist ise 50 baz puanlık indirim olacağını tahmin etti.

Ankete katılan ekonomistlerden 2'si piyasa yapıcısı bankalara sağlanan fonlama faiz oranında ve faiz koridorunda indirim beklediğini bildirdi. İndirim bekleyen ekonomistlerden biri 50 ve diğeri 75 baz puan faiz indirimi olabileceğini dile getirdi. TCMB'nin geçen ayki PPK toplantısında yüzde 8,25 olan politika faizi de dahil faizlerde değişiklik yapılmamıştı.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER