ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 17 Ocak 2014 Cuma 13:56

BIST ve Karaçi Borsası‘ndan mutabakat anlaşması

BIST ve Karaçi Borsasından mutabakat anlaşması


Türkiye ve Pakistan sermaye piyasasında da güç birliğine gitti. Bu çerçevede Borsa İstanbul (BIST), Karaçi Borsası ile mutabakat anlaşması yaptı. Anlaşma; karşılıklı kotasyonu mümkün kılmayı, yeni sermaye piyasası ürünleri ortaya koymayı, yatırım portföylerini genişletmeyi, tahvil ve emtia piyasalarını geliştirmeyi öngörüyor.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan BIST Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Turhan, “Karaçi Borsası ile mutabakatımız Türkiye ve Pakistan diyalogunu artıracak, sermaye piyasalarımızı güçlendirecektir. Biz kurum olarak Pakistan sermaye piyasalarının gelişimine katkıda bulunmaya açığız.” dedi.

Karaçi Borsası Başkanı Nadeem Naqvi ise “BIST ile Karaçi Borsası’nın güç birliği Pakistan ve Türkiye arasında gelişmekte olan sosyo-ekonomik bağın bir yansımasıdır. Finans sektöründe borsaların el ele vermesi için karşılıklı kotasyon, gelişen işletmelerin borsalarda kote olması, sabit getirili menkul kıymetler ve türev piyasalarının gelişimi konularında bilgi ve tecrübe alışverişinde bulunmak gibi imkanlar bulunmaktadır. İki borsanın bağlarını kuvvetlendirmesini umuyoruz.” dedi.
 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER