ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 01 Temmuz 2014 Salı 10:45

Bir ülke ile daha vizesiz seyahat

Bir ülke ile daha vizesiz seyahat

Türkiye ve Dominik Cumhuriyeti arasında 6 ay içinde 90 güne kadar karşılıklı seyahatleri için vize zorunluluğunun kaldırıldı.


Türkiye ve Dominik Cumhuriyeti arasında her iki ülkedeki diplomatik ve resmi pasaport hamilleri için 6 ay içinde 90 güne kadar karşılıklı seyahatleri için vize zorunluluğunun kaldırıldığı anlaşma, Resmi Gazete'de yayımlandı.

15 Nisan'da Santa Domingo'da imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Dominik Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Diplomatik ve Resmi Pasaport Hamillerine Karşılıklı Vize Muafiyeti Sağlanmasına Dair Anlaşma"ya göre Türkiye'den diplomatik, hizmet ve hususi pasaport sahipleri ile Dominik Cumhuriyeti'nden diplomatik ve resmi pasaport sahipleri, 6 aylık süre içinde 90 günü aşmayacak şekilde taraf ülkenden transit geçmek, ülkesinden çıkmak ve geçici olarak ikamet etmek için vize alma yükümlülüğünden muaf tutulacak.

İki ülke arasındaki karşılıklı ilişkileri geliştirerek diplomatik ve resmi pasaport hamillerine kolaylık sağlamak amacıyla imzalanan anlaşma, her bir tarafın ülkesinde mukim uluslararası örgütlerin mensubu olan diplomatik ve resmi pasaport hamillerinin aileleri için de geçerli olacak.
 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER