ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 12 Ocak 2017 Perşembe 11:09

BDDK'dan yönetmelik

BDDKdan yönetmelik

Bankaların Değerleme Hizmeti̇ Almaları ve Bankalara Değerleme Hi̇zmeti̇ Verecek Kuruluşların Yetki̇lendi̇ri̇lmesi̇ ve Faali̇yetleri̇ Hakkında Yönetmeli̇k yürürlüğe girdi.


Bankaların Değerleme Hizmeti̇ Almaları ve Bankalara Değerleme Hi̇zmeti̇ Verecek Kuruluşların Yetki̇lendi̇ri̇lmesi̇ ve Faali̇yetleri̇ Hakkında Yönetmeli̇k yürürlüğe girdi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK), Bankaların Değerleme Hizmeti̇ Almaları ve Bankalara Değerleme Hi̇zmeti̇ Verecek Kuruluşların Yetki̇lendi̇ri̇lmesi̇ ve Faali̇yetleri̇ Hakkında Yönetmeli̇ği, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yönetmeliğin amacı, bankaların değerleme hizmeti almalarına, bankalara değerleme hizmeti verecek kuruluşların yetkilendirilmesine, faaliyetlerine ve yetkilerinin kaldırılmasına ilişkin usul ve esasları düzenlemek.

Değerleme hizmeti, bankaların organize piyasalarda işlem görmeyen ya da herhangi bir nedenle gerçeğe uygun değeri belirlenemeyen ve kanuna istinaden çıkarılan düzenlemelerde öngörülen bilançoda kayıtlı varlık ve yükümlülüklerinin, kredileri ve diğer alacaklarına ilişkin olarak aldıkları teminatlarının, taraf oldukları sözleşmelerden kaynaklanan hak ve yükümlülüklerinin, belirli bir tarihteki gerçeğe uygun değerinin bağımsız olarak belirlenmesi olarak ifade ediliyor.

 

Yönetmelikte "bankaların alacağı değerleme hizmetlerine ilişkin ilke ve esaslar", "değerleme kuruluşunun yetkilendirilmesi", "değerleme hizmetinin alınması, sözleşme ve değerleme raporu" ve "mesleki sorumluluk sigortası, gözetim ve denetim, bildirimler ve takip yükümlülüğü, yetki iptali" konularına yer verildi.

1 Kasım 2006 tarihli ve 26333 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Bankalara Değerleme Hizmeti Verecek Kuruluşların Yetkilendirilmesi ve Faaliyetleri Hakkında Yönetmelik ise yürürlükten kaldırıldı.

Yönetmelik bugün yürürlüğe girdi.

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER