ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 07 Haziran 2013 Cuma 16:52

Başbakan konuştu borsa yükseldi

Başbakan konuştu borsa yükseldi

Başbakan Erdoğan'ın konuşması bu kez borsayı farklı etkiledi. Fitch’ten, Gezi Parkı eylemleriyle ilgili yazılı açıklama geldi.


Borsa, Erdoğan'ın konuşmasına başladığı sırada 76 bin 748 puandaydı. Konuşmanın ardından yüzde 3'ün üzerinde yükselişle 78 binli seviyelere kadar çıktı.

Borsacılar, Başbakan'ın Topçu Kışlası için 'AVM yapmaya metrekare olarak müsait değil' demesi ve 'yüzde 100'ün partisiyiz' gibi farklı kesimleri de kucaklayan mesajlar vermesinin piyasada olumlu yankı bulduğunu belirtiyor.

Erdoğan'ın konuşmasına başladığı sırada 76 bin 748 puanda olan borsa konuşmanın ardından yüzde 3'ün üzerinde yükselerek 78 binin üzerine çıktı. Borsa saat 16.23 itibariyle yüzde 2.77 artışla 78 bin puanda bulunuyor.

İşte Başbakan'ın konuşmasının ardından borsada yaşanan sıçrama:

FITCH: GERiLiM SÜRERSE NOTA ZARAR VERiR

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’ten, Gezi Parkı eylemleriyle ilgili yazılı açıklama geldi.

Fitch, Gezi Parkı için tüm Türkiye genelinde devam eden protestoların Türkiye’nin kredi notu için tehdit oluşturmadığını ifade etti.

Kurumdan yapılan açıklamada, “Türkiye’de protestoların mevcut durumu kredi notu için tehdit oluşturmuyor. Bu durum ekonomi üzerinde belirgin ters etkiler yaratırsa, gerilim kredi notu üzerinde baskı oluşturabilir” denildi.

Açıklamada ayrıca siyasi ve sosyal huzursuzluğun süreklilik arz etmesi turizm ve kısa vadeli sermaye girişlerini etkileyebileceği ve enflasyonu yükseltip, büyümeye zarar verebileceği belirtildi.

Yoğun seçim takvimi göz önüne alındığında, Başbakan Erdoğan'ın otoriter olarak algılanan tavrına yönelik protestoların şaşırtıcı olmadığına da dikkat çekildi.

Fitch olayların iyi idare edilmemesi durumuda gerilimin tırmanabileceği ve bunun da ekonomi için ters sonuçlar yaratabileceğini ifade etti.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER