ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 24 Temmuz 2013 Çarşamba 08:26

Bankalardan skandal uygulama!

Bankalardan skandal uygulama!

12 yıl önceki kan emme pozisyonunu devam ettiren bankalardan skandal uygulama...


Bankaların Güneydoğu’da gayrimenkulleri ipotek olarak kabul etmemesini eleştiren Bakan Çağlayan “Böyle bir ahlak anlayışını kabul etmek mümkün değil” dedi.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, bazı bankaların Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde haksız uygulamalarının bulunduğunu belirterek bankacılık sisteminin bölgedeki gayrimenkulleri ipotek olarak kabul etmediğini belirtti. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) ile Bakanlık binasında toplantı yapan Çağlayan STAR’ın önceki gün gündeme getirdiği ‘Çözüm sürecine banka ve sigorta şirketlerinden destek yok’ haberini destekleyen açıklamalarda bulundu.

Bankaların Doğu illerine soğuk baktığını dile getiren Çağlayan “Bir taraftan vatanın her çakıl taşının aynı değerde olduğunu söyleyeceksiniz ama diğer taraftan oradaki insanların gayrimenkullerini ipotek olarak kabul etmeyeceksiniz. Böyle bir ahlak anlayışını kabul etmek mümkün değil” dedi. Büyüme adına firmaların üretim ve yatırım yapmaları için finansmanın önemine değinen Çağlayan, bugün artık devleti fonlayan bir bankacılık sistemi olmadığını, mevcut ortamda bankacılık sisteminin elindeki kaynakları işletme sahiplerine dağıtması gerektiğine değinerek “Sayısı az olmakla beraber bazı bankaların 12 yıl önceki kan emme pozisyonunu devam ettirdiklerini görüyorum” dedi.

KOBİ’LER MUTLAKA DESTEKLEMELİ

Teşvik sisteminin yatırımların finanse edilmesi ile anlam bulacağını belirten Çağlayan, “Bankacılık sisteminin ihtiyaç sahibi KOBİ’lere mutlaka destek vermesi gerekiyor. Bu konuda bankacılık sistemini anlayış ve izana davet ediyorum” dedi.

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER