ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 06 Kasım 2014 Perşembe 16:57

Balık fiyatları düştü

Balık fiyatları düştü

İstanbul’da hava koşulları nedeniyle avlanamayan balıkçıların yüzü açan güneş ile güldü. Balık fiyatları neredeyse yarı yarıya düştü.


İstanbul’da olumsuz hava koşullarının ardından yüzünü gösteren güneş, uzun süredir avlanamayan balıkçıların yüzünü güldürdü. Balıkçıların havaların düzelmesiyle birlikte avlanmaya başlamaları balık fiyatlarında düşüşe neden oldu. Geçtiğimiz hafta 15 TL’den alıcı bulan palamut, 5 TL ile 10 TL arasında değişen fiyatlarla tezgahlarda yerini aldı. Tezgahlarda en yüksek fiyatlı balık 32 TL’den satışa sunulan levrek, en ucuz balık ise 5 TL’ye satılan palamut oldu. Vatandaşın tercihleri arasında ilk sıralarda yer alan hamsi ise 7 TL’ye kadar düştü.

“HAMSİ FAKİR DEĞİL FİKİR GIDASIDIR”

Yıllardır Beylikdüzü’nde balıkçılık yapan Kenan Balcı, bu yıl umduklarının üstünde balık olduğunu belirterek, “Hamsi ve balığı herkes fakir gıdası olarak görüyor ancak balık en değerli besin gıdamız. Balık fakir gıdası değil fikir gıdasıdır. Balıkların hal ve dükkanda fiyatları mutlaka farklıdır, balık fiyatını denizden balığın ne kadar çıktığı da etkiler” dedi.

Balık alışverişi için tezgahları gezen Meral Erdoğan, balık fiyatlarının bu yıl çok yüksek olmadığını belirterek, haftada iki kez balık tüketebildiklerini söyledi.





KAYNAK:
İHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER