ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 23 Nisan 2014 Çarşamba 20:11

Bakü'de Kafkasların en modern havalimanı açıldı

Baküde Kafkasların en modern havalimanı açıldı


Azerbaycan'ın başkenti Bakü’deki Haydar Aliyev Uluslararası Havaalanının yeni terminal binası hizmete açıldı.Yeni inşa edilen terminal, teknik olanakları ve mimarisiyle bölgenin en büyük ve modern hava limanı olma özelliğini taşıyor.
Terminalin açılış törenine Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, First Lady Mehriban Aliyeva, milletvekilleri ve üst düzey bürokratlarla birlikte hava alanı çalışanları katıldı.

Aliyev açılış kurdelesini eşiyle birlikte kestikten sonra yaptığı konuşmada yeni hava limanının üstten görüntüsünün kanatlarını açmış bir kuşa benzediğini hatırlatarak, ''Azerbaycan'da gelişim noktasında kanatlarını açarak ileriye doğru emin adımlarla ilerleyen bir kuş gibidir. ''dedi. Aliyev ülkesinin ekonomik gelişim hızına göre dünya lideri olduğunu belirterek benzer yatırımların devam edeceği müjdesini verdi. Hava alanının son sistem teknoloji ile donatıldığının altını çizen Aliyev, '' Bu havaalanı ve yeni inşa edilen çağdaş binalar, gelişmiş Azerbaycan'ın geleceği adına bizim devlet siyasetimizdir.''dedi.

Bakü Haydar Aliyev Uluslararası Havaalanını 65 bin metrekarelik alana sahip. Yolcuların rahat ve konforu adına her türlü detay düşünülmüş. Yıllık 6 milyon yolcuya hizmet verme kapasitesine sahip terminalin aynı anda 12 uçağın yanaşabileceği yolcu geçiş tünelleri bulunuyor
 

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER