ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 03 Nisan 2013 Çarşamba 21:39

Bakan Yazıcı'dan kaymakam adaylarına tecrübe dersi

Bakan Yazıcıdan kaymakam adaylarına tecrübe dersi


Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, insanı dikkate almayan hiçbir faaliyetin başarı ihtimali olmadığını belirterek, “Devletin hakkı olmaz. Devletin görevi, ödevi olur. Bizim tüm faaliyetlerimizin merkezine insan yerleştirdiğimiz için şu an günümüzde bu anlayış hakim.” dedi.

İçişleri Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığı’nda gerçekleşen 98. Dönem Kaymakam Adayları Kursu’na katılan Bakan Hayati Yazıcı, burada geleceğin kaymakamlarına tavsiyelerde bulundu. “Mutlaka paylaşımcı olun iştişare edin. Görev ve yetki alanınızı iyi bilin.” diyen Yazıcı, kaymakam adaylarıyla yaptığı sohbette, tecrübelerini paylaştı. Gümrük ve Ticaret Bakanı, “Bir yerde yargı ile mülki idareciler arasında genelde protokol sıkıntısı yaşanır. Adam bir yere savcı olarak atanır. Ben niye kaymakama gideyim kaymakam bana gelsin diyebilir. Siz gidin ve diyalogsuzluk ortamının oluşmasına vesile olacak şeylerden şiddetle kaçının.” tavsiyesinde bulundu.

Kaymakam adaylarına, yaptıkları işlerde iz bırakmanın birinci amaç olmaması gerektiğine dikkat çeken Hayati Yazıcı, hizmetin amaç edinilmesi halinde yapılan işlerde iz bırakılacağına işaret etti. Konuşmasında gündemde olan terör açılımıyla ilgili mesajlar da veren Yazıcı, “Türkiye şu terör belasından kurtulursa; Türkiye’yi kimse tutamaz. Bunu da halkımıza iyi anlatın. Bizim en büyük zenginliğimiz kardeşliğimizdir.” şeklinde konuştu.
 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER