ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 04 Nisan 2013 Perşembe 15:04

Bakan Yazıcı, yanan Yunus Emre Çarşısı’nın temelini attı


Geçen ay elektrik kontağından çıkan yangın nedeniyle 650 tezgahın kül olduğu Yunus Emre Halk Çarşısı'nın temelleri atıldı. Açılışa katılan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, esnafın zararını mümkün olduğunca paylaştıklarını söyledi. Yazıcı, her bir esnafa Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD)’nın 2’şer bin TL, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın 3’er bin TL, Ankara Ticaret Odası (ATO)’nın da 5’er bin TL yardım yaptığını bildirdi.

Başbakanın talimatı üzerine Yunus Emre Çarşısı esnafıyla bir araya geldiğini belirten Hayati Yazıcı, "O toplantımızda da sizlere söylemiştim. Elimizden geleni yapacağız. Ancak bütün yükü hükümet kaldıramaz. Bunu siz, hükümet ve STK’larla paylaşacağız demiştim. Nihayetinde biz bir aileyiz ve bu felaketi paylaşacağız." dedi.

Bakan Hayati Yazıcı kendisinin sert bir mizaca sahip olmasına rağmen çok merhametli bir yapısı olduğunu dile getirerek, temel atma töreni için getirilen kurbanlıkları tören alanında değil kesimhanede kesilmesini istedi.
Törende konuşma yapan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, yeni çarşıyı Ramazan ayında teslim etmeyi planladıklarını açıkladı. Yunus Emre Çarşısı esnafıyla sık sık toplantı yaptıklarını ifade eden Veysel Tiryaki, "Yeni bina esnafımızın isteği üzerine tek katlı, eskiye oranla her bir iş yeri 2-3 kat daha geniş olacak. İnşaat, esnafımızın da beklemediği bir sürede bitecek ve inşallah Ramazan ayında hazır olacak." diye konuştu.

Yangında konfeksiyon dükkanı kül olan esnaf İbrahim Karadağ, yanan çarşının yeni temellerinin atılıyor olmasından dolayı umutlarının yeşerdiğini söyledi. Temel atma törenine katılan esnaflardan Kadri Ekin'in de yangında oyuncak tezgahı yandı. Yaklaşık 50 milyar kadar zararı olduğunu söyleyen Ekin, her şeye rağmen yeni çarşıdan umutlu olduğunu vurguladı.

Tören Hayati Yazıcı’nın temel atma işlemiyle sona erdi.
 

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER