ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 14 Haziran 2014 Cumartesi 18:56

Bakan Şimşek: İstihdamın ön koşulu yatırımdır

Bakan Şimşek: İstihdamın ön koşulu yatırımdır

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin kriz dönemlerinde bile istihdamı artırdığını savunarak, istihdamın ön koşulunun yatırım olduğunu söyledi.


Bakan Şimşek, Batman'da İş Kur'un düzenlediği "İstihdam Şampiyonları" ödül töreninde konuştu. Bakan Şimşek istihdamın önemine değinerek, "Bir insanın çalışmasına, istihdamına, evine aş getirmesine vesile olmak kadar güzel bir şey düşünemiyorum." dedi.

İstihdamın ön koşulu

Türkiye ekonomisinin Avrupa'yı dahi etkileyen krizlerden başarıyla çıktığını, kriz dönemlerinde bile istihdamı artırdığını ileri süren Bakan Şimşek, istihdamın ön koşulunun yatırım olduğunu söyledi. Bölgede yatırımın ihtiyaç duyduğu altyapı ve nitelikli elemanın mevcut olduğunu belirten Bakan Şimşek, lazım olan huzur ve güven ortamını da barış süreciyle sağladıklarını ifade etti.

"Milletin iradesi varsa biz bu başarıyı yakalarız" 

Son günlerde bazı kesimlerin bu huzur ve güven ortamını zedelemek için hem batıda hem de bölgede bir takım eylemlere giriştiklerine dikkat çeken Bakan Şimşek, "Biz birlik beraberliğimizi sürdürürsek yani bu sürecin destekçisi olursak, o zaman milletin iradesine rağmen hiç bir şey yapılamaz. Milletin iradesi varsa biz bu başarıyı yakalarız" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Batman'da en çok istihdam sağlayan firma temsilcilerine plaket verildi. Bakan Şimşek ve beraberindekiler daha sonra firmaların ürettikleri ürünlerin sergilendiği stantları gezdi.

















 

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER